Skip Navigation Links

Katliamı ve Katilleri Asla Unutmayacağız!

KESK’in Protesto Yürüyüşünde Acılar ve Öfke Ortaktı

Katliamı ve Katilleri Asla Unutmayacağız!Web
TV

Gündem   A+a-

KESK Şubeler Platformu’nun İskenderun’da düzenlediği eyleme yüzlerce kişi katıldı. DİSK, KESK, TMMOB VE TTB’nin Ankara’da düzenlediği ve mitingi öncesi Tren Garı’nda patlatılan iki ayrı canlı bomba sonucu yüz’e yakın kişinin öldüğü ve yüzlerce kişinin de yaralandığı olay sonrası tepkilerini dile getiren KESK Şubeler Platformu’nun eylemine CHP ve HDP de destek verdi. 
Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, CHP Hatay Milletvekili Adayları Doktor Riyat Kırmızıoğlu, Nermin Yıldırım Kara ve Döndü Dilan Bedir, CHP Arsuz ve İskenderun başkan ve yönetim kurulu üyeleri, Arsuz ve İskenderun Gençlik Kolları ve yüzlerce vatandaşın katıldığı protesto yürüyüşünde polisin yoğun güvenlik önlemi aldı. 
İskenderun İlçe Emniyet Müdürü Zeki Balcı ve şube müdürleri protesto eylemini adım adım takip ettiler. Protesto yürüyüşünde herhangi bir olumsuzluk yaşanmazken, MHP İskenderun merkez seçim bürosu ve AK Parti İskenderun ilçe teşkilatı önünde yoğun güvenlik önlemleri alındı. 
Ulucami Caddesi’nin sonunda bulunan AK Parti İlçe Teşkilatı’nın önünden geçmek yerine, Havuzlu Çarşı’dan Şehit Pamir Caddesi’ne geçerek Atatürk Anıt Alanı’na yürümeyi tercih eden KESK Şubeler Platformu, hükümet ve Terör Örgütü IŞİD aleyhine slogan atarak ilerlediler. 
Protesto yürüyüşüne işyerlerinden ve cadde kenarında bekleyen vatandaşlardan da destek geldi. 
Herhangi bir olumsuzluğun yaşanmadığı yürüyüş, Atatürk Anıt Alanı’nda yapılan basın açıklamasıyla olaysız sona erdi.
KESK Dönem Sözcüsü Eğitim-Sen Şube Başkanı Mustafa Ünsal yaptığı konuşmada şöyle dedi:  “Üzgünüz, Öfkeliyiz, Yastayız ve İsyandayız!
Katliamı ve Katilleri Asla Unutmayacağız!
10 Ekim'de Ankara'da Emek, Barış ve Demokrasi  Mitingi için toplanmıştık. Dökülen kanlara dur demek, savaşa karşı, barışı savunmak için yollara düştük.
Kamu emekçilerinin, işçilerin, halkların özlemlerini haykırmak, umutları yaşatmak için, kandan ve savaştan beslenenlere karşı "Savaşa İnat, Barış Hemen Şimdi!" demek için gelmiştik.
Türkiye'nin dört bir yanından, emek, barış, ve demokrasi taleplerimizi haykırmak için gelmiş, kadın erkeği, genci yaşlısı, barış türküleriyle birlikte halaya durmuştuk.
Türkiye'nin göbeğinde, Ankara Gar'ının önünde, binlerce polisin gözü önünde patlattılar bombalarını. 128 canımızı aldılar aramızdan. Canımızdan can gitti, yüreklerimiz dağlandı. Annelerimizi, babalarımızı, kardeşlerimizi, arkadaşlarımızı, yoldaşlarımızı kaybettik.
İskenderun'da ölümlerden nasibini aldı. Yıllardır İskenderun BTS Temsilcilik yönetiminde yer alan, her eylemde etkinlikte yanı başımızda bulduğumuz yiğit insan abimiz, dostumuz, yoldaşımız Fevzi SERT'i sonsuzluğa uğurladık.
Üç gündür yüreğimiz yanıyor, içimiz kanıyor. Üzgünüz, öfkeliyiz, yastayız ve isyan ediyoruz! Bizler patlama sonrasında canlarımızı kurtarmaya çalışırken, polislerini gaz bombaları ile üzerimize salanlar, yüzümüze sırıtarak "güvenlik zafiyeti" yok diyorlar.
Hiç kimse bize bu katliamın faili meçhul olduğunu söylemesin. Ankara'nın orta yerinde göz göre göre bombaları patlatanları, yakın tarihimizin, en vahşi saldırısına göz yumanları biliyor, katillerin hepsini tanıyoruz.
Ankara'da yaşanan vahşi katliamın sorumlularını uzakta aramaya gerek yoktur. 7 Haziran seçimleri sonrasında kışkırtıcı ve saldırgan politikalarını sürdüren, her ağızlarını açtıklarında akan kan ve ölümler üzerinden siyaset yaparak "oy avcılığı" yapanlar, katliamın asıl sorumlularıdır.
Ankara'da yaşanan saldırı, emekçilerin barış, demokrasi, ve özgürlük taleplerini hedef almıştır. Kendi siyasi ikballeri için yıllardır şiddet ve nefret dilini kullananlar, bugün Türkiye'nin katliamlar tarihine yeni bir katliam daha eklemesine neden olmuştur.
Emek, barış ve demokrasi mitingimizi kana bulayanlar ve katliama seyirci kalanlara sesleniyoruz:
Bütün vahşetinize, bütün şiddetinize, bütün katliamlarınıza rağmen eşit, özgür, demokratik bir ülkede bir arada yaşamı ve barışı savunmaktan asla vazgeçmeyeceğiz!
Bizi korkutmaya, yıldırmaya, sindirmeye çalışanlara sesleniyoruz: 
Ne kadar saldırırsanız saldırın;
Korkamayacağız, yılmayacağız, unutmayacağız ve asla affetmeyeceğiz!
Hepiniz döktüğünüz kanda boğulacaksınız! Kanlı ellerinizle işlediğiniz bütün suçlardan yargılanacak ve hesap vereceksiniz!
DİSK, KESK, TMMOB VE TTB olarak katliamda kaybettiğimiz arkadaşlarımızı anmak, faşist katliamı protesto etmek için dünden itibaren üç gün yastayız. 12-13 Ekim'de bütün Türkiye'de Grevdeyiz!
Acımız büyük, yaralarımız derindir!
Katiller ve arkasındaki güçler bulunana kadar bize rahat yok!
Katliamın sorumluları hesap verene kadar susmayacağız, yılmayacağız ve asla affetmeyeceğiz! Hepimizin başı sağ olsun!”
 
Katliamı ve Katilleri Asla Unutmayacağız! videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet