Skip Navigation Links

Narenciye festivaline Afrika'lı öğrenciler damga vurdu

Narenciye'nin başkenti olarak anılan Hatay'ın Erzin ilçesinde düzenlenen 2. Uluslararası Narenciye Kültür ve Sanat Festivali'nde Afrikalı öğrenciler p

Gündem   A+a-

 
Narenciye'nin başkenti olarak anılan Hatay'ın Erzin ilçesinde düzenlenen
2. Uluslararası Narenciye Kültür ve Sanat Festivali'nde Afrikalı öğrenciler protokole
portakal suyu ikram etti. Konserlerle süslenen festival yağmura rağmen büyük ilgi gördü.
Türkiye narenciye üretiminin yüzde 20'sini karşılayan Erzin, narenciyenin tescilini almak için festival düzenliyor. Bu yıl ikincisi yapılan narenciye festivali Numune Cami önünde oluşturulan kortej yürüyüşüyle başladı. Cumhuriyet Meydanı'nda sağanak yağış altında düzenlenen narenciye festivaline bölge halkı büyük ilgi gösterdi. 19-20 Kasım tarihleri arasında iki gün sürecek festivalde Şanlıurfa'dan gelen Kültür Bakanlığı Türk Halk Müziği korosunun seslendirdiği eserler büyük beğeni topladı. Uluslarası narenciye festivalinde bir ilk de yaşandı. Afrika ülkeleri Senegal'den Kalif, Kenya'dan Yasir, Kongo'dan Mustafa ve Burkinafaso'dan Mehmet, Erzin Genç İşadamları Derneği (ERGİAD)'nin girişimleriyle Erzin'de katıldıkları narenciye festivalinde ellerindeki tepsilerle vatandaşlara ve protokole c vitamini portakal suyu ikram etti. Afrikalı öğrencileri gören Erzin'li vatandaşlar öğrencilere büyük ilgi gösterdi.
Öğrencilerle Türkçe sohbet eden vatandaşlar öğrencilerin Türkçe'ye olan hakimiyetlerini görünce şaşkınlıklarını gizleyemedi. Erzin'i beğendiklerini söyleyen Kenyalı öğrenci Yasir, gördükleri ilgi karşısında mutlu olduklarını anlattı. "Portakal asıl Erzin'de meşhurmuş" diyen Yasir, "Erzin insanı çok cömert, misafirperver. Biz 4 arkadaşımla birlikte Zirve Üniversitesi'nde okuyoruz. Baklava diyarı Gaziantep'ten geldik. Gördüğümüz ilgi çok hoşumuza gitti. Biz Erzin narenciyesinin namını Afrika'daki Türk okullarında öğretmenlerimizden duyuyorduk. Yerinde bunu görmüş olduk.'' şeklinde konuştu.
Erzin'in narenciyede marka olması gerektiğini söyleyen Hatay Vali Yardımcısı Kadim Doğan, festivalin bu amaca hizmet edeceğini kaydetti. Narenciye ihracatında Erzin'in önde olduğunu söyleyen Erzin Kaymakamı İskender Yönden de şunları söyledi: "Erzin narenciye'de önemli yere sahip. Bizler bu festivalle bu damak zevkini Dünya'ya duyurmayı hedefliyoruz. Binlerce kilometre öteden Afrika'dan dahi misafirlerimiz var. Belediyesi, ticaret odaları, üreticisi birlik oldu bu festivali yapıyoruz. Bu yıl ikincisi, umut ediyoruz daha güzel işler yapacak ve Hatay'da narenciyenin ciddi gelir kapısı olduğunu tüm Türkiye duyacak.”
Erzin'in narenciyede ciddi gelir kapısı olduğuna dikkat çeken Belediye Başkanı Kasım Şimşek ''Erzin narenciye şehridir. Narenciye'nin duyurulması için yapılan bu özel festivali oldukça önemli görüyoruz. Erzin üreticisi bu festivalin getirisini alacak. Her güzellik Erzin için diyor, festivalimizin ilçemize ve bölgemize uğurlu gelmesini temenni ediyoruz." Dedi.
Cumhuriyet Meydanı'nda halk müziği konserleri ve çeşitliği aktivitelerle süslenen 2. Uluslararası Narenciye Kültür ve Sanat Festivali'nde, festival alanına kurulan standlarda Hatay mutfağının eşsiz lezzetleri, üreticinin geçim kaynağı olan narenciye ve zeytin çeşitleri sergilendi.
 
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet