Skip Navigation Links

Amik Ovasında yaşana sel buğday başaklarını yok etti

Geçtiğimiz kış ayında Amik ovasını sel alması nedeniyle çiftçiler perişan olurken, biçer döer makinelere ise, ovada topladıkları buğday başaklarının

Gündem   A+a-

 
 
 Geçtiğimiz kış ayında Amik ovasını sel alması nedeniyle çiftçiler perişan olurken, biçer döer makinelere ise, ovada topladıkları buğday başaklarının boş çıkması ile işlerin çok zor olduğuna dikkat çekiyorlar.
  
Kırrıkhan Reyhanlı üzerinde geçtiğimiz kış aylarında Suriye’nin baraj kapaklarını açması ve şiddetli yağışlar nedeniyle sular altında kalan Amik Ovasında buğdaylar başak vermeyince çiftçi iflasın eşiğine geldi.
 
Türkiye’nin değişik illerinden Amik Ovasına gelen biçer döver operatörleri çiftçilerin mağdur olması ile işlerinin de yok denecek kadar az olduğuna vurgu yapıyorlar.
 
Amik ovasına gelen Biçer döver operatörlerinden Latif Sabancı, işimizin tadı yok. Ovayı su aldığı için, ne köylünün, ne çiftçinin ne biçercinin ne de hayvan sahiplerini derdi bitmez. Malı olanlar saman bulamıyor. Biçer döverci gelmiş hekim bulamıyor. Köylü de buğday çıkmıyor çiftçi yağışlar nedeniyle perişan oldu” dedi.
 
Kırşehir’den gelen Biçer Döver operatörü Hüsamettin Yılmaz ise, boş boş oturduklarını işlerin çok zayıf olduğunu belirterek, “Geçtiğimiz yıllarda Amik Ovasına geliyorduk işlerimiz çok iyiydi. Buraya buğday biçmeyle geliyorduk. Bu yıl ise yakıt pahalı ve amik ovasını su aldığı için işlerin tadı yok. Bu işe çare bulunması lazım” dedi.
 
İbrahim yağmur adlı bir başka Biçer döver operatörü ise, “Hasat zamanı olduğu için buğdayda verim vermediği için işler çok kötü,. Bunun yanında yüzeyde biçtiğimiz için biçerciler zarar ediyor. Bu nedenle biçerciler de çok zor durumda “ ifadesini kullandı.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet