Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

İskenderun Belediyesi'nde nöbet değişimi!

İskenderun Belediye Meclisi 5393 Sayılı Kanunun 22. maddesi gereğince gündeminde bulunan konuları görüşmek üzere meclis üyeleri Belediye Meclis Salonu

Gündem   A+a-

İskenderun Belediye Meclisi 5393 Sayılı Kanunun 22. maddesi gereğince gündeminde bulunan konuları görüşmek üzere meclis üyeleri Belediye Meclis Salonunda Belediye başkanı Yusuf Civelek başkanlığında toplandı. Toplantı öncesi kısa bir konuşma yapan İskenderun belediye başkanı Yusuf Civelek “Telaş etmeden çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Göreve geldiğimiz günden itibaren kentin önceliklerini belirleyip ona göre çalışmalarımızı yapacağız demiştik. Evet, öncelikleri belirledik ona göre de çalışmalara başladık. En öncelikli konu alt yapı. Alt yapı olmadan şehircilik olmaz. İnsan unsuru çok önemli. İnsanı insan yapan eğitim ve kültürel faaliyetlerdir. 50 yıl önce okullarımızda kara tahta ve tebeşir kullanılıyordu. Şimdi 50 yıldan bugüne kadar bir şey değişmemiş. Halen kara tahta ve tebeşir kullanılıyor. Avrupa’da okullarda akıllı tahta sistemi kullanılıyor. Kentimizdeki tüm okulları gezdim ve kara tahta ve tebeşir kullanıldığını gördüm. Bununla ilğili olarak bir çalışma yaptık. Gerek hayır sever iş adamlarımız desteği ve katkıları, gerek belediyemizin imkanlarını kullanarak okullarımıza akıllı tahta sistemini getiriyoruz. Çocuklarımız daha iyi bir ortamda eğitimlerini tamamlamaları için ne yapsak azdır. Onlar bizleri geleceğidir. Daha önce de dediğimiz gibi insan unsuru önemli. İnsanı insan yapanda eğitimdir. Evet, her şey daha güzel olacak” dedi.
İskenderun belediye başkanı Yusuf Civelek’in konuşmalarının ardından meclis gündemine geçildi.

Gündem ve alınan kararlar ise şu şekilde oldu;

1)- Belediye Encümeninde görev yapmak üzere 3 adet üyenin gizli oylama yapmak suretiyle seçilmesi ile ilgili Yazı İşleri Müdürlüğü teklifi oylamaya sunuldu ve kabul edildi. CHP meclis gurubunun teklifi ise 17 oy ile kabul edildi.
2)- Bütçe Komisyonu üye sayısının tespiti ve üye seçimi ile ilgili Yazı İşleri Müdürlüğü
Teklifi okunarak oylamaya sunuldu. Oylama sonucu üye sayısı 3 olarak belirlenirken görev süreleri 1 yıl olarak kararlaştırıldı.
3)- İmar Komisyonu üye sayısının tespiti ve üye seçimi ile ilgili Yazı İşleri Müdürlüğü
Teklifi oylama sonucu 5 kişi olarak tespit edilirken görev süresi 1 yıl olarak kararlaştırıldı.
4)- Denetim Komisyonu Raporu hakkında meclise bilgi verilerek oylamaya sunuldu ve oy çokluğu ile kabul edildi.
5)- Belediye Başkanlığının 2009 Yılı Faaliyet Raporunun görüşülmesi ile ilgili Strateji
Geliştirme Müdürlüğü teklifi okundu oylamaya sunuldu ve oy çokluğu ile kabul edildi.
6)- Kadro tadili ile ilgili İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü teklifi okundu oylamaya sunuldu ve oy çokluğu ile kabul edildi.
7)- Şevre Mıntıkası 613 ve 614 No lu imar adaları arasındaki imar yolunun plan değişikliği
ile 10 Metreden 12 Metreye çıkartılması ile ilgili İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teklifi okundu oylamaya sunuldu ve oy çokluğu ile kabul edildi.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar