Skip Navigation Links

Meme Kanserine Farkındalık Yürüyüşü

Bilindiği üzere Meme Kanseri ülkemizde ve dünyada en çok görülen kanser türleri arasında yer almaktadır.

Meme Kanserine Farkındalık Yürüyüşü

Sağlık   A+a-

Meme kanseri en çok görülen kanser olduğu halde kadınlarda ölüm sebeplerinde hala ikinci sıradadır.

        Bu kapsamda  İskenderun Toplum Sağlığı Merkezi ve Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Birimimiz olarak 1-31 Ekim Meme Kanseri Bilinçlendirme ayında farklı etkinlikler düzenleyerek Meme Kanserine dikkat çekmek ve farkındalık yaratmayı amaçlıyoruz. KETEM Birimimize başvuran vatandaşlarımıza meme kanseri taramaları (mamografi) , rahim ağzı kanseri taramaları (pap-smear) , kolon kanseri taramaları  ve sigara bıraktırma polikliniği hizmeti vermekteyiz. Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Birimimize başvuruda bulunan  7000 kişiye meme kanseri taraması (mamografi)  , 2500  kişiye rahim ağzı kanseri taraması , 2500 kişiye kolon kanseri taraması yapılmış ve 500 vatandaşımızın sigarayı bırakmasında profesyonel  destek sağlanarak  kanserden korunması sağlanmıştır.

        7 Ekim  Çarşamba 2015 saat 14:00 da düzenlendiğimiz Meme Kanseri Farkındalık Yürüyüşünde kanserden  kurtulmanın yolunun erken teşhis olduğunu bir kerede vurgulayarak farkındalık yaratmaya çalıştık. 20 yaşından sonra tüm kadınların her ay bir kez kendi kendine muayenesi yapmasına  , 40 yaş üstündeki bayanların da iki yılda bir defa mamografi çektirmesi gerektiğine dikkat çekerek  bilinçlendirme yaratttık. Ayrıca  anne sütü ve emzirme konusunda eğitimler düzenleyerek meme kanseri risklerinden uzaklaşmaları konusunda bilgi verdik.

       Yürüyüşümüze katılan vatandaşlarımıza ve siz basın mensuplarına göstermiş olduğunuz ilgiden dolayı teşekkür ediyor ve  kendilerine  erken teşhis için şans vermelerini hatırlatmak istiyorum.

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet