Skip Navigation Links

Hataylı Öğrenci, Okulunda Altınla Ödüllendirildi

'Demokrasi Eğitimi 'kapsamında Çocuk Meclis seçiminde Hatay'ı Meclis'te temsil eden Hassa Lisesi Öğrencisi okulunda öğretmenleri tarafından ödüllendir

Gündem   A+a-

 
Hataylı Öğrenci, Okulunda Altınla Ödüllendirildi
 
“Demokrasi Eğitimi “kapsamında Çocuk Meclis seçiminde Hatay’ı Meclis’te temsil eden Hassa Lisesi Öğrencisi okulunda öğretmenleri tarafından ödüllendirildi.
24 Nisan 2011 tarihinde T.B.M.Meclisi’ nde yapılan 81 il temsilcisini yarıştığı Çocuk Meclisi Başkanlığı seçimine 23 oyla ikinci olan Hatay-Hassa Lisesi öğrencisi Sümeyra TUFAN ,okulunda, arkadaşları ve öğretmenleri tarafından mutlu bir şekilde karşılandı.
Öğretmenleri tarafından öğrenciye Cumhuriyet altını hediye edildi.
Sekizinci Dönem Türkiye Öğrenci Meclisi Başkanlığı’na seçilen, Trabzon Çaykara İmam Hatip Lisesi’nden Muhammed Muhsin Aksoy “Bıyıklı Çocuk Benim” diyerek dikkatleri üzerine çekmişti.
Başkan adaylarından Hatay Öğrenci Meclisi Başkanı Sümeyra Tufan, sınav sistemleri ve bunların uygulamalarının sonuçlarından muzdarip olduklarını belirterek şöyle konuştu: “Sürekli değişen sınav sistemleri, bizlerin psikolojileri üzerinde son derece olumsuz etkiler yaratmaktadır. Örneğin, ilköğretimde bizden bir dönem önde bulunan öğrenciler, çoklu SBS ile liselere yerleşirken, bir sonraki dönemde tekrar tek sınav sisteme dönülmektedir. Bu, hem bizleri hem de varını yoğunu ortaya koyarak bizleri dershanelere, özel derslere gönderen velilerimizi etkilemektedir. Bizleri dershanelerin ve özel derslerin elinden kurtaracağı iddiasındaki her yeni düzenleme, öğrenciyi bu sistemin kucağına biraz daha itmektedir. Dershane, özel ders üçgeninde koşturmakta ve yıpranmaktayız. Eğitimde fırsat eşitliğinin bir an önce sağlanmasını ve sınav sisteminin, öğrencinin sosyal hayata daha çok dahil olmasını sağlayacak şekilde olmasını talep ediyoruz.”diye konuşmasını yapmıştı.
Okulda ders başı yapan Sümeyra Tufan yaptığı açıklamada;
“Günümüzde sorun haline gelen” LGS ve sınav sistemini” sokaklarda değil de, milletin meclisinde dile getirdiğim ve arkadaşlarımın sıkıntılarına tercüman olduğum için mutluyum .”dedi.
Hassa Lisesi Müdürü İlyas TÜRKER ise Ankara’da,Çocuk meclisinde Hatay’ı temsil eden okulumuz öğrencisini tebrik eder,başarılarının devamını dilerim.dedi.
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet