Skip Navigation Links

Karayolları Arazisi Türkiye'nin En Güzel Parkı Olacak !!!

İskenderun Belediye Meclisi yoğun gündem başlıklarıyla toplandı.

Karayolları Arazisi Türkiye'nin En Güzel Parkı Olacak !!!Web
TV

Gündem   A+a-

Karayolları arazisi ile ilgili yapılan ihale ve kafalardaki soru işaretlerinin gündemi oluşturduğu belediye meclis toplantısında soruları yanıtlayan İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, Karayolları bu vatandaşların malıdır. Orası kesinlikle Türkiye'nin en güzel parkı olacak. Tabi ki içerisinde bir veya iki tane ikram izzet yerleri olacak zaten karayolları başka şekilde tahsis etmez. Karayollarına göre karayolları arsaları satılır ve duble yola ayrılır, onların kanunudur bu. Yarın Çevre Bakanlığı'ndan getirilecek bir evrak hiçbirimiz hiçbir şey yapamayız. Ben orayı alabilmek için altı ay boyunca mücadele ettim hatta Karayolları Genel Müdürlüğü dedi ki, 'Başkan buranın metre 3 bin dolar, yapalım rezidansı, yüzde elliyi belediyeye bağışlayalım yüzde ellisini de biz alalım.' olur diyebilirdim o fiyatla belediyenin 10 yıllık bütçesi çıkardı. Fakat hayır demekle beraber bunları da önledik. Orası kesinlikle yeşillik, Türkiye'nin en güzel parkı olacak. “ dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi İskenderun Belediye Meclis Üyesi Avukat Gazanfer Dik de yaptığı konuşmada, Karayolları arazisinin yeşil alan olarak kalmasının mahkeme kararıyla da kesinleştiğini ve bu konuda herhangi  bir imar durumunun söz konusu olamayacağını söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi İskenderun Belediye Meclis Üyesi Özer Çağşar da yaptığı konuşmada, Karayolları arazisinin rezerv alanı ilan edilmesi sonrası gelişmeleri yakından takip ettiklerini söyledi.

Milliyetçi Hareket Partisi İskenderun Belediye Meclis Üyesi İbrahim Yavuz da, Belediye Başkanı Seyfi Dingil’in açıklamasının ardından yine sorularını sordu ve kafaları karıştıran Karayolları ihalesiyle ilgili şartnamedeki bazı hususlara dikkat çekerek şöyle konuştu:

“Karayolları konusuyla alakalı Karayolları Genel Müdürlüğü haricinde başka bir kimseyle bir görüşme yapıldı mı? Ayarıca bize gelen bilgeye göre İbrahim Melih Gökçek'in oğlu  Osman Gökçek ile Hatay AKP Milletvekili Orhan Karasayar, siz ve Mehmet Cengiz Bey İskenderun Karayolları İlçe Büro'sunda bir görüşme yaptığınıza dair iddialar var, sizi gördüğünü söylüyor ve bu iddia sizi yakından tanıyan biri tarafından söylendi, ben de bu iddiayı bizzat size sormak istedim. Israrla park yapacağınızı söylüyorsunuz fakat önümdeki evrakta peyzaj mimar yok iken içinde her türlü her şey bulunmakta ve şartnamede her şey orada bir park değil de bir bina yapımında kullanılan malzemelerden bahsediliyor bu şartname ya bir kişiye özel yapıldı, bir kişiye verildi. En önemlisi de meclisin bunlardan haberi yok, grup başkanınızın ve grubunuzun haberi yok.

77 hektarlık Kentsel Dönüşüm projesine verilen 350 gün, 6 hektarlık karayolları projesi için 210 gün veriliyor. Ödeme planındaysa ilk 90 günde yüzde 55'ini ödüyorsunuz, yani siz daha bunun hiçbir şeyini yapmadan ödemeler yapılıyor, hiçbir proje yok ve bu şartname tüm teknik şartlar ve binaları gösteriyor, asmakatları, zeminleri hepsini gösteriyor. Ben bu ödeme planını yanlışlıkla yazıldığını düşünüyorum, en çok merak ettiğim konuda bize zaten söylemiyorsunuz onu anladık, sizin bunları grup başkanınız Ahmet Bey'e söylememeniz.”

Osman Gökçek’i Tanımam İddialar Yakışıksız !!!

İbrahim Yavuz’un iddiaları üzerine yeniden açıklama yapan Belediye Başkanı Seyfi Dingil, iddiaların yakışıksız olduğunu belirterek şöyle dedi: “tabi böyle şey yakışıksız, böyle şeyler gizli de kalmaz kaldı ki bakanlık, karayolları burayı park olarak veriyor. Dediğimiz gibi orasının zemin etüdü çok önemli ve ne olursa olsun oraya zemin etüdü yapılacak. Belki parkın altını otopark yapma ihtimalimiz var, öyle bir düşüncemiz var, o bölgenin trafiğini rahatlatmak için. Tekrarlıyorum dediğimiz gibi merdivendi, kapısıydı, zemin etüdüydü yani oraya en azından bin 500 kişilik park düşünüyoruz.Evet söylenmemiş olabilir daha düşüncede olduğunu için illa ki şartnameye peyzaj planı eklenecek, içerisinde gölet olabilir, yürüyüş yolları olabilir tabi bunlar kesinleştikten sonra herkesin haberi olacak ve şartnamede yer alacak. Proje günleri içinse bu çok doğal bir durum, olay istenilen gibi gitmiyor ki sizde biliyorsunuz bir işe giriyorsun 10 günde bitiririm diyorsun, 1 ay sürüyor bu işleri biliyorsunuz.  Osman Gökçek'i de tanımam diğerlerini de tanımam, bu gibi iddiaları lütfen gelin bana sorun.”

Milliyetçi Hareket Partisi Belediye Meclis Üyesi Osman Çolak da yaptığı konuşmada, vatandaşın evraklarının Encümen’de bilinçli bir şekilde bekletildiğini belirterek, imar çapı işlemleri ve arsa satışları konusunda bekletme işleminin sıkıntılara neden olduğuna dikkat çekti ve ekledi:

“Bir konu hakkında yanınıza gelmiştik ve bu konu hakkında bize çok özverili davrandınız, gerekli talimatları da verdiniz fakat encümenlerde vatandaşların evrakları bekletiliyor. Özellikle imar çaplarında ve belediyeden arsa satışı yapılacak evraklarda. Benim önerim,  biz zaten arkadaşlarla bir çalışma yaptık ve İskenderun Belediyesinin 2014'ten bu yana bölgelerde, mahallelerde satışı yapılan parsellerin fiyatlandırmasını bir taslak olarak hazırladık. İsteğim ve önerim şu ki, encümenlerde komisyonların kaldırılmasını, encümenlere gelen dosyaların burada ki yapılanma neticesinde direkt olarak vatandaşı bekletmeden karara bağlanmasını arz ediyorum. “

Belediye Başkanı Seyfi Dingil de yaptığı konuşmada vatandaşın işinin bekletilmesine karşı olduğunu belirterek şöyle dedi: “biz asla vatandaşın işine karşı değiliz ama o kadar çok komisyoncu geliyor ki biz bunlara karşıyız. Vatandaşın işi devam edecek, beklemeyecek, bu konuda bende çok üzülüyorum farkındaysanız bu işi ranta dökmüşler, biz buna engel olmaya çalışıyoruz. Fiyat tespitinizi şahsen tebrik ediyorum ve önerinizi en yakın zamanda uygulayama geçireceğiz.”

 

 

Karayolları Arazisi Türkiye'nin En Güzel Parkı Olacak !!! videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet