Skip Navigation Links

Kushımoto Sokağı Yenileniyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi,Mersin'in kardeş kenti Koshimoto'nun adının verildiği Kushimoto Sokağı'nda yenileme çalışması yapıyor

Kushımoto Sokağı Yenileniyor

Gündem   A+a-

Büyükşehir Belediyesi'nin, Türk-Japon dostluğunun, sağlıklı bir çevre oluşumuna katkı sağlaması amacıyla Kushimoto Sokağı Kültür Yolu ve Sağlıklaştırma Projesi kapsamında başlattığı çalışmalar sürüyor. Merkez Yenişehir ilçesindeki Kushimoto sokağı'nda yenileme çalışması öncesinde, bölge halkı ve esnaf ile toplantılar düzenlenerek, mahalle sakinlerinin görüşleri alınırken, ekipler, 345 metrelik bir aksa sahip olan sokakta, öncelikle çevre sakinleri tarafından kullanılmayan ve pasif durumda olan mevcut rekreasyon alanını, yeni düzenlemelerle aktif ve vatandaşların kullanımına uygun hale getirdi.
Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada, "Çalışmalar çerçevesinde İnönü Parkı'nın hemen yanında bulunan mevcut taksi durağı, Japon mimari üslubuna göre yeniden tasarlanarak, yapımına başlandı. Elektrik hatlarının yeraltına alındığı sokaktaki kirli ve paslı tüm yüzeyler, duvarlar temizlenerek boyandı ve Japon resim sanatının örnekleriyle süslendi. Çöp toplama alanları daha işlevsel ve sağlıklı hale getirilerek, kaldırım işgalleri engellendi. İnönü Parkı ve Kushimoto Sokağı'nın bordür ve kaldırım zemin kaplamaları yenilendi. Sokağın iki girişine de giriş kapıları yapılarak, görsel bir zenginlik elde edildi. Ayrıca caddenin aydınlatma düzeni yeni tasarımlarla Japon mimarisine uygun olarak değiştirildi. Sokağa asılan Türk, Japon bayrakları ve ağaçların üzerine yerleştirilen ışık fenerleriyle uygulama zenginleştirildi. Sağlıklı bir çevre oluşumuna katkıda bulunmak için uygulamada doğal ahşap ve doğal taşlar kullanıldı" denildi.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet