Skip Navigation Links

Civelek sanayi esnafıyla bir araya geldi

Sohbet toplantısı daveti için yaklaşık 60 kişilik site sakinine ve daveti organize eden iki esnafa teşekkür eden Başkan Civelek, esnafla samimi ve içt

Gündem   A+a-

İskenderun Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek, düz bazı sanayi sitesi esnafıyla, sabah kahvaltısında buluştu. Sanayi Sitesi esnafının davetiyle gerçekleşen kahvaltılı sohbet toplantısını site esnaflarından Mustafa Mercan ile Adnan Mursaloğlu organize ederken, çevre esnaf toplantıya iştirak ederek hem belediye başkanın ağzından belediye hizmetlerini dinlediler hem de esnafın bazı sorunlarını Başkan Civelek’e ilettiler.

Sohbet toplantısı daveti için yaklaşık 60 kişilik site sakinine ve daveti organize eden iki esnafa teşekkür eden Başkan Civelek, esnafla samimi ve içten bir biçimde sohbet etti.
Ziyaret için belediye başkanı Yusuf Civelek’e teşekkür eden sanayi sitesi sakini Mustafa Mercan “ Sayın Başkanım bizi onurlandırıp soframıza ortak oldunuz, yaptığınız projeleri takdirle takip ediyoruz. Sanayi esnafını unutmayarak yanımızda olmanız bu sıkıntılı ticari günlerde bize moral veriyor” dedi.

Sanayi esnafı Mustafa Mercan’dan sonra söz alan İskenderun Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek ise özetle“ Çalışmalarımız ve bazı proje hazırlıklarımız devam ediyor. İçme suyu proje hazırlığımız sürüyor. Payas içinde 40 bin metre kare alana yapılacak arıtma tesisi ile İskenderun’a temiz içilebilir suyun gelmesi yaklaşık iki yıl sonra mümkün olabilir. Bu iki yıl içerisinde var olan şehir şebekesini de komple değiştireceğiz. Bu süre ya da bunu biraz daha aşan zaman dilimi içinde musluklardan içilecek suyun aktığını hep birlikte görebileceğiz.
Bir de şunu ifade etmek isterim çöp sorununu çözmemiş bir kent bana göre çağdaş kent değildir . Bildiğiniz çöp alanına bu güne kadar dökülmüş toplam 4 milyon ton çöp bulunmaktadır. Hava, çevre kirliliği yaşatan bu depolama sistemini sil baştan değiştirecek projemiz sürmektedir. 8 ay gibi bir sürede 3 iş makinesi ile çalışan ekiplerimiz çöp dağlarını düzleyerek, üstlerini toprakla örterek kısmen ıslah etmişler ve dumansız ve kara sineksiz bir alan oluşturmuşlardır. .Sizlerinde gördüğü gibi Çankaya’ dan İskenderun’a esen bir duman kalmadı. İskenderun’un büyük ayakları olarak gördüğüm bu projelerin bitimi ile 50 yılın önünü açmış olacak. Var olan kanalları ıslah ederek su baskını korkulu rüya olarak görmeyeceğiz, DSİ ile ortaklaşa çalışmalarımız ile bir ay içerisinde çalışmalarımız başlayacaktır.
Şehir içine sıkışmış otogarı daha modern ve büyük bir alana taşıma çalışmalarımız sürmektedir. Sanayi esnafını rahatlatacak OTOYOL bağlantı çalışmaları proje aşamasında, Satıcıya gelen mal uzun araçlar ile direk sanayiye giriş yapabilecek” diye konuştu.
Toplantıda söz alan bazı site sakinleri de belediyeden bazı isteklerde bulundular, ekonomik anlamda kötü günler yaşayan sanayi sitesinin canlandırılması yönünde belediyeden sanayiye ek bağlantı yolları talep ettiler.


 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet