Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

CHP Hatay'da İstifa Depremi !

CHP Hatay Milletvekili Adayı Sonay Aykut, adaylıktan çekildi.

CHP Hatay'da İstifa Depremi !

Politika   A+a-

7 Haziran seçimlerinde 7’nci sıradan aday gösterilen ve çalışmalarıyla büyük beğeni toplayan Sonay Aykut, 1 Kasım seçimlerinde aday listesinde 10’ncu sırada gösterilmişti.
Söylemleri, seçim kampanyası, halktan gördüğü destekle kısa sürede büyük işlere imza atan Sonay Aykut’un CHP Hatay Milletvekilliği adaylığından çekilmesi CHP genel merkezinde de bomba etkisi yarattı.
Büyük haksızlığa uğradığı kamuoyu tarafından da ifade edilen Sonay Aykut’un adaylıktan çekilmesine tepkilerin olumlu ya da olumsuz yansımaları merakla bekleniyor.
CHP’de fark  yaratan seçim kampanyası, söylemleri ve tabanda yankı bulan duruşuyla büyük takdir toplayan Sonay Aykut’un adaylıktan istifasına genel merkezin tepkisi merakla bekleniyor.
CHP Hatay Milletvekili Adayı Sonay Aykut’un açıklaması şöyle:
Çok Kıymetli Cumhuriyet Halk Partililer;  Gönüldaşlarım, yol arkadaşlarım. Öncelikle sizleri sevgi ve saygılarımla selamlıyorum.
             Ülkemizin yaşamakta olduğu kaos ortamına bir son vermek için yine sandık başına gideceğiz. Bu bir fırsat ve Cumhuriyet Halk Partililer olarak bu fırsatı çok iyi değerlendirmeli, Cumhuriyet ve Demokrasi adına, aydınlık bir gelecek adına elimizden gelenin en iyisini yapmalıyız.
             Partimiz bu amaçla yeni hazırladığı Milletvekilliği Aday Listesinde 7 Haziran listesini değiştirmiş,  yeni bir heyecan yaratmak için eski İl Başkanımız partimizin emekçisi Sayın Servet Mullaoğlu’nu 6.  Sıraya yerleştirmiştir. Hepimize hayırlı uğurlu olsun.         7 Haziran seçimi sürecinde elimden gelen çalışmanın en iyisini yaparak, Hatayımız’ın her metrekaresinde alın terimin değmediği nokta kalmayacak şekilde çalışarak sizlerle vermiş olduğum mücadelede sıralarla işimin olmadığını gösterdiğime inanıyorum.           Bununla beraber 1 Kasım seçimleri için oluşturulan listede anlamlandıramadığım bir şekilde sıralamamın değiştirilmesi şahsımı üzmüş, bu değişikliği dava için verilen emeğin onuruna saygısızlık kabul edip partililerimizin ve bana destek veren tüm halkımızın affına sığınarak listedeki yerimden çekiliyorum.
          Ama biliniz ki;  Sonay AYKUT ne demokrasiden, ne laiklikten, ne cumhuriyetten ne de Atatürkçülükten taviz vermeyecek bir Cumhuriyet kadınıdır. İnandığı dava için cephenin her kademesinde son gücüne kadar savaşacak bir neferdir.
          Bugüne kadar olduğu gibi siz memleket sevdalıları, siz Cumhuriyet  aşıkları ile beraber omuz omuza, yürek yüreğe mücadelesine devam edecek; Çocuklarımız için, Yarınlarımız için, Vatanımız için, Canla başla çalışacaktır.
         Geçici olduğunu bildiğimiz makamlar ancak davaya ve halka hizmetle doldurulduğunda kıymetlidir. Tek amacım Halkımın bana gönlünde verdiği makamı bu bilinçle yaşatmaktır.
Sevgili Gönüldaşlar;
         Yolumuz belli amacımız belli.
         Amacımıza ulaşmak için; dikenli tarlalar, bize kurulan tuzaklar, beyhude!!!
         Bizi engelleyemezler.
Değerli üstat  Nazım Hikmet’in dediği gibi “Saraylar saltanatlar çöker  kan susar bir gün bu zulüm biter, Menekşeler açar üstümüzde, leylaklar da güler, bugünlerden geriye bir yarınlara gidenler kalır, birde yarınlar için direnenler.”
          Bu bir veda değildir.
          Bu yeni bir başlangıç, yeni denizlere açılan bir umuttur.
         Umudumuz insanca yaşama kavuşan bir halk ve yaşanacak bir Türkiye’dir.
         Umudumuz, yaşayan, büyüyen, geleceği olan Cumhuriyetimizdir.
         Yoldaşlar;
         Gün aydınlık bir gelecek için çalışma, fedakarlık yapma günüdür.
         Şahsım bu noktada denizdeki kumdur.         Buna takılmadan çalışacağız, savaşacağız ve kazanacağız.
         Biz ev sahibiyiz, bir yere gitmiyoruz.
         Amacımız kutsal, hedefimiz kesindir.
         Hepimiz için; CANLA BAŞLA SONAY AYKUT Saygılarımla…..

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar