Skip Navigation Links

Angelina Jolie Hatay'da!

Birleşmiş Milletler (BM) Mülteciler Yüksek Komiserliği İyi Niyet Elçisi film yıldızı Angelina Jolie, Suriye'den kaçarak Türkiye'ye sığınanları görmek

Gündem   A+a-

Birleşmiş Milletler (BM) Mülteciler Yüksek Komiserliği İyi Niyet Elçisi film yıldızı Angelina Jolie, Suriye'den kaçarak Türkiye'ye sığınanları görmek için Hatay'a geldi
 
Angelina Jolie'yi, Hatay Havaalanı'nda Vali Yardımcısı Orhan Mardinli, Emniyet Müdürü Ragıp Kılıç, Dışişleri Bakanlığı temsilcileri ve öteki ilgililer karşıladı.
Ünlü yıldızın gelişi dolayısıyla VIP salonu girişinde yoğun güvenlik önlemleri alındı. Kendisini karşılamaya gelen hayranlarının VIP salonuna yaklaşmalarına güvenlik güçleri izin vermedi.
Bu arada, ünlü yıldızın uçağından önce, ekibini taşıyan özel bir uçak da Hatay Havaalanı'na indi. Yıldızın konvoyundaki bir minibüse de uçaktan indirilen oyuncaklar yerleştirildi.
Hatay Valiliği, ünlü yıldıza Milli Eğitim Müdürlüğü'ne ait bir minibüs tahsis etti. Tahsis edilen minibüse bol miktarda su konuldu.
Bir süre VIP salonunda dinlenen Angelina Jolie, konvoy eşliğinde geçici çadırkentlerin kurulduğu Altınözü'ne gitti.
Jolie ve ona eşlik eden yetkililer, çadırkente bir minibüsle giriş yaptı. Minibüsün camları siyah filmle kaplı olduğu için aracın içi görülemedi.
Angelina Jolie kimdir
 
Angelina Jolie Voight, 4 Haziran 1975'de Los Angeles'de dünyaya geldi. ABD'li sinema oyuncusu ve Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komisyonu (UNHCR) İyi Niyet Elçisi. 3 Altın Küre, 2 Sinema Oyuncuları Derneği Ödülü ve 1 de Akademi Ödülü aldı. Tüm dünyada hayırsever çalışmalarıyla da tanınan Jolie, dünyanın en güzel kadını, ve en çekici insanlarından biri kabul ediliyor. Hollywood'un en çok tanınan ve en çok kazanan oyuncularından oldu. Şimdiye kadarki en büyük ticari kazancını aksiyon-komedi türünde olan Mr. & Mrs. Smith ve animasyon türündeki Kung Fu Panda ile sağladı. Maddox, Pax ve Zahara olmak üzere 3 evlatlık, Shiloh, Knox ve Vivienne olmak üzere 3 biyolojik çocuğa sahip.
 
EVLATLARI
 
Jolie, Kamboçya'nın Battambang bölgesindeki bir yerel yetimhanede kalan ilk çocuğu Maddox'u 7 aylıkken 10 Mart 2002'de evlat edindi. Jolie, ikinci çocuğu olan Zahara Marley'i 6 aylıkken Etiyopya'dan 6 Haziran 2005'te evlat edindi. Jolie, Addis Ababa'da bulunan Wide Horizons For Children adlı yetimhaneden evlat edindiği Zahara'yı ABD'ye döndükten hemen sonra susuzluk ve beslenme bozukluğu sebebiyle hastaneye yatırdı. 2007'de medya, Zahara'nın biyolojik annesi Mentewabe Dawit'ı ortaya çıkardı. Mentewabe Dawit hala yaşıyordu ve kızını geri istiyordu. Fakat kızını alamadı. Jolie, ilk biyolojik çocuğu olan Shiloh-Nouvel'i 27 Mayıs 2006'da Namibya'da sezaryenle doğurdu. Jolie, 15 Mart 2007'de Vietnam'dan 3 yaşındaki Pax Thien'i Pax Thien'i Ho Şi Min kenti içerisinde olan Tam Binh yetimhanesinden evlat edindi. Jolie, 2008'de Fransa'da Nice kentinde ikizlerini dünyaya getirdi. Jolie, kız olana Vivienne Marcheline ismini, erkek olana ise Knox Leon ismini verdi
 
Jolie'nin, bir süredir Türk Kızılayı tarafından misafir edilen yaklaşık 1400 kadar Suriyeli sığınmacı ile bir araya gelerek, sorunlarını dinlemesi bekleniyor.
'HOŞGELDİN İYİLİK MELEĞİ'
Bu arada, Angelina Jolie'nin gelişi öncesinde çok yoğun güvenlik tedbirleri alındı. Altınözü halkı da merakla çadırkentin önünde toplandı.
Emniyet görevlileri ve özel harekat ekiplerinin sıkı güvenlik önlemi aldıkları çadırkent, Kızılay ve Türk bayraklarıyla süslenirken çadırkentin kurulduğu TEKEL binasının ön tarafına büyük ebatlarda "Dünyanın İyilik Meleği Hoşgeldin" yazılı pankart asıldı.
‘DÜNYA BARIŞI İÇİN BENİ ÖP’
Öte yandan, Angelina Jolie'nin, Umut Toksoy ve Bahri Arslan adlı iki hayranı da İskenderun'dan geldiklerini belirterek ellerinde İngilizce ''Angelina kiss me for world peace'' (Angelina dünya barışı için beni öp) yazılı pankart taşıdı.
 
ESAD'A PROTESTO
Bu arada, çadır kentin içindeki bir grup Suriyeli çeşitli sloganlar atarak ve pankartlar taşıyarak Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad'ı ve mevcut yönetimi protesto etti.
Protestocular ellerinde "Sayın Erdoğan'a ve Türk halkına teşekkürler", "Çocukların öldürülmesini ve camilerin yıkılmasını durdurun", "Merci Sarkozy" yazılı pankartlar taşıyarak "Yaşasın özgürlük" ve "Esad'ı indireceğiz" sloganları attı.
 
10 BİNE YAKLAŞTI
Öte yandan, olaylardan kaçarak Türkiye'ye giren Suriyelilerin sayısı 9 bin 693'e ulaştı.
Türk Kızılayı, Yayladağı’nda iki, Altınözü’nde iki ve Reyhanlı ilçesinde bir olmak üzere toplam 5 geçici çadır kentte kalan sığınmacılara sağlık hizmetinin yanı sıra 3 öğün yemek veriyor.
Kamplardaki Suriyelilerin diğer tüm ihtiyaçlarının da karşılandığı belirtildi.
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet