Skip Navigation Links

Mersin'de Gaziler Günü Törenle Kutlandı

Mersin'de 19 Eylül 'Gaziler Günü' Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törenle kutlandı

Mersin'de Gaziler Günü Törenle Kutlandı

Gündem   A+a-

Mersin Valisi Özdemir Çakacak, bir toprağa vatan denebilmesi için bedeller ödenmesi gerektiğini, bu toprakların ise binlerce şehit kanıyla sulandığını, kahraman gazilerin cesareti, Türk milletinin vakur duruşunun her zaman galip geleceğini söyledi.
Mersin'de Gaziler Günü kutlamaları Cumhuriyet Meydanı'nda saat 9.00'da başladı. Törene, Mersin Valisi Özdemir Çakacak, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Nejat Atilla Demirhan, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, AK Parti Mersin Milletvekili Yılmaz Tezcan, CHP Mersin Milletvekili Hüseyin Çamak, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Mersin Şube Başkanı Kemal Cındız, gaziler, askeri erkan, gazi aileleri ve vatandaşlar katıldı.
Törende, Vali Çakacak, Tuğamiral Demirhan ve Başkan Kocamaz'ın, gaziler ve tören mangasını selamlamalarının ardından, çelenk sunuma geçildi. Vali Çakacak, Tuğamiral Demirhan, Başkan Kocamaz ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği Şube Başkanı Cındız tarafından Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulmasının ardından, saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu.
Gaziler adına törende bir konuşma yapan Cındız, bugün 19 Eylül 1921 yılında TBMM'nin çıkardığı özel bir kanunla Başkomutan Atatürk'e 'gazilik' unvanının verildiği günü anmak için toplandıklarını söyledi. Türk milletinin ve gazilerin Gaziler Günü'nü kutlayan Cındız, gazilerin vatan uğruna özgürlüğü seçip, onu elde etmek için hayatlarını ortaya koyduklarını vurguladı. Cındız, "Gazi Çanakkale'dir, Sakarya'dır, Kore'dir, Kıbrıs'tır, gazi Mustafa Kemal'dir. Şehit ise vatan toprağıdır, istiklal uğrunda, namus yolunda can veren Mehmet'tir, bütün bir millete hürriyet zevkini tattıran, gözünü kırpmadan kemiğini etten ayıran, silahını inançla kullanandır. Şehit topraktır, toprak ise vatandır" dedi.
19 Eylül'ün aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti'nin üniter yapısı ve toprak bütünlüğü uğrunda, vatan hainlerine karşı kahramanca mücadele eden Güneydoğu terör gazilerinin şeref günü olduğunun da altını çizen Cındız, başta Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm gazi ve şehitleri saygı ve şükranla andıklarını belirterek, Gaziler Günü'nü kutladı.
"BİZİM BİRLİĞİMİZİ, BERABERLİĞİMİZİ, KARDEŞLİĞİMİZİ ASLA KİMSE BOZAMAZ"
Tören, bir öğrenci ve bir askerin okudukları şiirlerle sona erdi. Cumhuriyet Meydanı'nda gazilerle yakından ilgilenen Vali Çakacak, daha sonra basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Türk milletinin, binlerce yıldan bu yana vatan bildiği topraklar üzerinde hür ve bağımsız yaşamış, tarihin hiçbir döneminde asla esareti kabul etmemiş bir millet olduğunu söyledi. Osmanlı İmparatorluğu'nun zayıflamasıyla birlikte diğer bütün devletlerin Türk milletini tarihten silmek amacıyla büyük bir mücadeleye giriştiklerini dile getiren Çakacak, "Ama bu mücadelede gördüler ki, Türk milletinin gücü, birlik ve beraberliği vatan saydıkları toprakları asla terk etmeyeceklerini, en zor şartlarda bile bu vatana sahip çıkarak şanlı bayrağımızı, geçmişte olduğu gibi bugün de gelecekte de her zaman gururla dalgalandırmıştır. Bu topraklar kolay vatan olmadı. Bir toprağa vatan denmesi için bedellerin ödenmesi gerekir. Aziz bildiğimiz bu vatan topraklarına binlerce şehit verdik. Bu vatan toprakları aziz şehitlerimizin kanlarıyla sulandı. Vatanımız her şeyden kutsaldır bizim için. Bu toprakları bizlere vatan yapan aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi ve istiklal mücadelesinde milletimize önderlik eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü saygı, rahmet ve şükranla anıyoruz" diye konuştu.
Geçmişte olduğu gibi bugün ve gelecekte de bu topraklar üzerinde herkesin gözü olduğunu ve olmaya devam edeceğini kaydeden Çakacak, şunları söyledi: "Hem içerideki düşmanlarımız hem dış düşmanlarımız şunu bilsinler ki, milletimizin birlik ve beraberliği asla bunun bozulmasına izin vermeyecek, kahraman gazilerimizin ve Türk Silahlı Güçlerimizin cesareti, fedakarlığı, aziz milletimizin de vakur duruşu her zaman galip gelecektir. Ülkemiz üzerinde bir takım oyunlar oynanıyor. Milletimizi, devletimizi daha güçlü görmek istemeyenler, bu milletin birliğini, beraberliğini bozmak amacıyla her türlü oyunu ortaya koyacaklardır. Geçmişte koydular, bugün koyuyorlar, gelecekte de koyacaklardır. Ama asla milletimiz buna izin vermez. Çünkü bu vatan birlik, beraberlik, kardeşlik üzerine kurulmuştur. Bizim birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi asla kimse bozamaz. Buna kimse tevessül etmesin. Bu milletin azmi, kararlılığı, vakur duruşu her zaman haklı mücadelesinde galip gelecektir. Kahraman gazilerimizin Gaziler Günü'nü kutluyorum."
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet