Skip Navigation Links

Kurbanlık Yakalama Timi

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından Kurban Bayramı öncesinde kurulan 20 kişilik Kurbanlık Yakalama Timi yaptığı tatbikatla göz doldurdu

Kurbanlık Yakalama Timi

Gündem   A+a-

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Kurban Bayramı öncesinde işe Kurbanlık Yakalama Timiyle başladı. Vatandaşların binlerce lira vererek aldığı kurbanlık büyükbaş hayvanlarının kaçması sonucu yaşanan sıkıntıların önüne geçmek için 20 kişilik bir tim kurdu. Yaklaşık 20 gün boyunca bu time kement atma, anestezi silahı eğitimleri verildi. Boğa yakalama timinin kondisyonunu koruyabilmesi için ise spor eğitimleri verildi. Sabah yaklaşık bir kilometre koşan tim, açma germe hareketleriyle de kondisyonlarını arttırdı. 3 farklı grup halinde çalışacak olan timde 2 veteriner hekim, 3 veteriner sağlık teknikeri ve 13 tane de yardımcı personel bulunuyor. Eğitim süresi boyunca boğayı yakalamaya çalışırken yaşanabilecek yaralanmalara karşı alınması gereken önlemler ve ilk yardım eğitimlerinin de verildiği öğrenildi.
TATBİKAT NEFESLERİ KESTİ
Yaklaşık 20 günlük eğitimin ardından öğrendiklerini uygulamalı olarak yapan tim, yaklaşık bir buçuk ton ağırlığındaki boğayı önce narkoz silahıyla vurdu. Uyuşturucunun etkisiyle sakinleşmeye başlayan boğanın etrafını saran tim, boğanın kaçabileceği bütün yönleri kontrol altında tuttu. Daha sonra, boynuna kement atılan boğa zor da olsa yakalandı. Boğayı yakalama tatbikatı gerçeklerini aratmadı. Boğanın boynuna ip geçiren görevli, boğanın kaçmaya devam etmesi nedeniyle elindeki ipi bırakmayarak bir süre arkasından koşmak zorunda kaldı. Daha sonra iğnenin de etkisiyle sakinleşen boğa, görevliler tarafından yakalanarak barınağa konuldu.
Gaziantep Hayvanat Bahçesi Müdürü Celal Özsöyler, yaklaşık 20 kişiden oluşan timin bayram boyunca çalışacağını belirterek," Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi Müdürlüğü olarak bir yakalama timi oluşturduk. Özellikle Kurban Bayramı boyunca kaçan danaları ve koyunları yakalamak üzere ekibimiz yaklaşık 20 günden beri eğitim yapmaktadır. Kaçan danaları vatandaşlar bize bildirecek, bizim ekip de en kısa zamanda olay yerine giderek onları etkisiz hale getirerek, ya anestezi tüfeğimizle ya da kementle yakalayarak vatandaşa teslim edecekler. Bizim yaklaşık 20 kişilik bir tim ekibimiz bulunmaktadır. Bu timde 2 tane veteriner hekimimiz, 3 tane veteriner sağlık teknikerimiz ve diğer arkadaşlarımızla yakalama timi olarak görev yapmaktadırlar. Bayram süresinde vatandaşların rahat, huzurlu bir bayram geçirmelerini sağlamak için bu timi kurmuş bulunmaktayız.
Ekip özellikle danaları yakalamak için eğitim aldı. Eğitimlerimizi kementle, anestezi tüfeğiyle birlikte günlük olarak yaklaşık 2 saate yakın devam ettirdik. Hayvanların nasıl yakalanacağını, nasıl anesteziye alınacağını, nasıl etkisiz hale getireceği konusunda eğitim verdik. Ekibimiz, bu tatbikattan sonra da kurban bayramında vatandaşlarımıza hizmet edecek" dedi.
Yaklaşık 20 kişiden oluşan havan yakalama timi, kurban bayramı boyunca gelen ihbarları değerlendirecek. Sahiplerinin elinden kaçan boğa, inek, koyu ve keçiler hayvan yakalama timi tarafından 3 araç ve 3 farklı ekiple yakalanacak. Kurbanlıkları kaçanların alo 153 hattını arayıp Kurbanlık Yakalama Timine ulaşabilecekleri belirtildi.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet