Skip Navigation Links

Rotary Kulübü 'Çocuk Gelinler' Projesini Tanıttı

Mersin Rotary Kulübü tarafından hayata geçirilen 'Çocuk Gelinler' projesi,Mersin Ticaret ve Sanayi Odası'nda gerçekleştirilen seminerle tanıtıldı

Rotary Kulübü 'Çocuk Gelinler' Projesini Tanıttı

Gündem   A+a-

MTSO'da gerçekleştirilen toplantıya, Mersin Rotary Kulübü Başkanı Serhan Antalyalı, Akdeniz Belediyesi Eş Başkanları Yüksel Mutlu ve Mehmet Fazıl Türk, Rotary Kulübü üyeleri ile çok sayıda davetli katıldı. Toplantı, Türkiye'de sıkça rastlanan çocuk yaştaki evlilikleri konu alan ve çocuk gelinlerin ruhsal durumunu konu edinen bir kısa filmle başladı.
Toplantıda bir konuşma yapan Serhan Antalyalı, Türkiye'de yaşanan çocuk evlilikleri ve çocuk gelinlerle ilgili bilgiler vererek, "Türkiye'deki aile baskısıyla gerçekleştirilen çocuk yaştaki evlilik oranına baktığımızda, çocuk gelinler projesinin en kısa zamanda hayata geçirilmesi ve devam ettirilmesi gerektiğini görüyoruz. Çocuktan doktor, mühendis, avukat, öğretmen, mimar ve sanatçı olur ama asla gelin olmaz, olmamalı" dedi.
Yüksel Mutlu ise yaptığı açıklamada, çocuk gelinlerin insan hakları, kadın hakları savunucuları, kendine 'insanım' diyen kadın-erkek, genç, yaşlı herkesin sorunu olduğunu belirterek, "Kız çocukları para kaynağı olarak görülmemeli. Onların da eğitim almaya, oynamaya özgürce büyümeye hakkı var. Bu olayların önüne geçmek adına bu tarz projeler yapılmalı ve desteklenmelidir" diye konuştu.
Toplantıda çocuk gelinlerle ilgili bir seminer veren Dr. Obengül Ejder, "Kız çocukları yetişkin bir kadın gibi görülmemeli, cinsel amaçlar uğruna veya para için evlendirilmemeli. Her çocuğun oyun oynama hakkı var. Bu oyun evlilik değil, evcilik olmalıdır. 18 yaş ve daha küçük yaştaki her birey çocuktur. Kız ya da erkek fark etmez, biz onlara çocuk diyoruz. Çocuk yaşta yapılan evlilikler ruhsal ve fiziksel açıdan asla doğru değildir. Çocuk yaşta evlendirilen her bireyde ruhsal çöküntüler yaşanıyor" şeklinde konuştu.
Seminer sonrası, projeye desteklerinden dolayı Mehmet Fazıl Türk, Obengül Ejder, Cemre Koca, Kemal Bozkurt, Ahmet Akdağ, Berdan Doğan, Evren Arkan ve Abdulkadir Gürüz'e plaket verildi.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet