Skip Navigation Links

Kent Konseyi'nden Genç İşsizlik Araştırması

Kent Konseyi Merkezi'nde bir araya gelen 10 genç ve 10 gençlik çalışanı,Eurofolio projesi kapsamında hazırlanan çalışma kitabını test etti

Kent Konseyi'nden Genç İşsizlik Araştırması

Gündem   A+a-

Adana Kent Konseyi ve Çukurova İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle, gençler arasındaki işsizlik oranının azaltılması amacıyla düzenlenen Eurofolio projesi kapsamında bir toplantı düzenlendi.
Adana Kent Konseyi Merkezi'nde gerçekleşen toplantıda, Eurofolioprojesi kapsamında gençlik çalışanlarına yönelik hazırlanan çalışma kitabı, çeşitli gruplardan 10 genç ve 10 gençlik çalışanına tanıtıldı.
Şubat 2015 tarihinde yine 10 genç ve 10 gençlik çalışanıyla yapılmış olan odak çalışması sonucunda, ortaya çıkan fikirlerle bir çalışma kitabı hazırlanmıştı. Yapılan toplantıda katılımcılardan çalışma kitabının planlanması, kullanılabilirliği, mesleki içeriği, özgünlüğü ve etkili olup olmadığı konusunda değerlendirme yapmaları istendi.
Adana Kent Konseyi Genel Sekreteri Ekrem Aslan, "Eurofolio projesinin hedef kitlesi direkt olarak 15-24 yaş arası gençler ve onların istihdamında önemli rol oynayan işverenlerdir. Projenin gençlerle işverenler arasında bir köprü vazifesi göreceğini, bu sayede şehrimizdeki işsizliğin önemli ölçüde azalacağını düşünmekteyiz" diye konuştu.
Adana Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanı Remzi Karlı ise yaptığı açıklamada, "Gençlerin gerek sosyal hayata, gerekse iş hayatına katılımı noktasında Gençlik Meclisi olarak çalışmalarımıza, projelerimize devam edeceğiz" ifadesini kullandı.
Yapılan anketlerin sonuçlarına göre yeniden gözden geçirilecek olan çalışma kitabının son hali Kasım ayında yayımlanacak.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet