Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Kurtbağı Köyü, Malatya'ya Rakip

İskenderun'a bağlı Kurtbağı Köyü'nde düzenlenen 1. Kayısı Festivali

Gündem   A+a-

İskenderun’a bağlı Kurtbağı Köyü’nde düzenlenen 1. Kayısı Festivali, İl Genel Meclisi Üyesi Emin Dönmez, İskenderun Belediyesi meclis Üyeleri Erol Akın, Akın, Ahmet Dönmez, Abdulkadir Yardımcıoğlu, Garip Şandır, Yusuf Deveci, MHP İlçe Başkanı İbrahim Gül, HEM Müdürü Mehmet Mursaloğlu ve diğer konukların katılımıyla yapıldı. Saygı duruşu ve istiklal marşı ile başlayan Kayısı Şenliği’nde açılış konuşması Kurtbağı Köyü Muhtarı Abdulgani Çerçikaya tarafından yapıldı.
Muhtar Çerçikaya; “Kayısı Festivalinin bu yıl ilkini düzenliyoruz. İnşallah bundan sonraki senelerde festivalimizi geleneksel hale getireceğiz. Bu festivali, Kurtbağı Köyü’nün kayısısını tanıtmak, adını duyurmak düşüncesiyle hazırladık. Kurtbağı Köyü’nde Sakıt cinsi sofralık kayısı yetiştirilmektedir. Sakıt Kayısının pazar payını arttırmak, İskenderun’a özgü bu çeşidi Kurtbağı Köyü’nün markası haline getirmek istiyoruz” diye konuştu.
Festivalde adları yazılı kayısı kasalarıyla yarışan üreticiler, bir yandan da ürünlerini festivala gelen konuklara dağıttılar. Festivalde ayrıca Kayısı Yeme Yarışı yapıldı. Kayısı yeme yarışmasının birincis Yunus Gezer’e, MHP İskenderun İlçe Başkanı İbrahim Gül tarafından tişort hediye edildi.Aşık Duran Bebek ile Aşık Mustafa İncegül’de festivalde sahne alarak, bir birinden güzel türküleri seslendirdiler. Yapılan değerlendirmenin sonunda en iyi kayısı üreticileri seçildi ve kendilerine çeşitli hediyeler verildi.

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar