Skip Navigation Links

İtfaiye Teşkilatı'nın 297. yıldönümü kutlandı

İskenderun Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, İtfaiye Teşkilatı'nın kuruluşunun 297. yıldönümünü ve İtfaiyecilik Haftası'nı kutladı.

Gündem   A+a-

 
İtfaiye Teşkilatı’nın 297. yıldönümü kutlandı
İskenderun Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, İtfaiye Teşkilatı’nın kuruluşunun 297. yıldönümünü ve İtfaiyecilik Haftası’nı kutladı.
25 Eylül-1 Ekim İtfaiyecilik Haftası ve İtfaiye Teşkilatının kuruluşunun 297. yıldönümü kutlamaları kapsamında, İtfaiye Müdürü Ömer Çolak ve itfaiye erleri, Atatürk Anıtını’na çelenk sundu, saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşı okudu.
Törende konuşan İtfaiye Müdürü Ömer Çolak, “Bizler vatandaşımızın can ve mal güvenliğinin bekçisiyiz. Sizler halkımız yatağında uyurken sabaha kadar afetlerde, yangında görev başındasınız. Görevinizin ne kadar kutsal olduğunu biliyorsunuz” dedi.
Memleketimizin afet bölgesi olduğunu anımsatan İtfaiye Müdürü Ömer Çolak, itfaiyecilere bu nedenle büyük görev düştüğünü söyledi.
Sürücülerden itfaiye ve ambulans geçişi için duyarlılık istendi
Törenin ardından İtfaiye Müdürü Ömer Çolak ve bir grup itfaiye eri, İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su’yu makamında ziyaret etti.
Ziyarette, İtfaiyenin önemli bir teşkilat olduğunu belirten Kaymakam, “İtfaiyemiz, donanımlı personel, teknik cihaz ve modern araçlarla önemli seviye almıştır. İnşallah hiç yangın olmaz size iş düşmez ama insanın olduğu yerde her şey olabilir. Sizlerin her an müdahaleye hazırlıklı olmanız bize gurur veriyor” dedi.
Yeni hizmet binasının temelinin atıldığını belirten İtfaiye Müdürü Ömer Çolak, mevcut araç parkının yeni alınacak araçlarla daha da güçleneceğini söyledi.
Sürücülerin itfaiye ve ambulanslara geçişinde duyarlı davranmasını isteyen Kaymakam, “Jandarma, polis olay yerine intikal etmesi amacıyla geçiş üstünlüğü olanlardır. Ancak birinci derecede geçiş öncelikli olan ambulans ve itfaiye araçlarına karşı halkımızın duyarlı olması çağrısında bulunuyoruz. Ambulans ve itfaiye aracının geçişinde sürücülerimiz araçlarını sağa çekip önünü açmaları gerekiyor” diye konuştu.
Tedaş, emniyet ve itfaiyenin halka işbirliği içerisinde hizmet verdiğini belirten İtfaiye Müdürü Ömer Çolak her iki kuruma da teşekkür etti.
‘İtfaiye şehrin sigortası ve kaskosudur’
İtfaiye Müdürü Ömer Çolak ve beraberindeki itfaiye erleri, Belediye Başkanı Dr. Yusuf H. Civelek’i de makamında ziyaret etti.
Ziyarette itfaiyecinin sportif, sağlıklı ve cansiparane olması gerektiğini belirten İtfaiye Müdürü, cihazla aldıkları ihbarları değerlendirerek, derhal olay yerine intikal edildiğini söyledi.
Vatandaşa hizmetin önemine değinen Belediye Başkanı Dr. Yusuf H. Civelek, “İtfaiye şehrin kaskosu ve sigortasıdır. Ne zaman lazım olacağı bilinmez. İtfaiye, sürekli hareketli, çağa göre modernize edilmeli ve kendini yenilemelidir. Aslında her kurum çağa ayak uydurmalı ve yenilenmeli” dedi.
Gaz ve kimyasal madde ile, sıradan bir yangının söndürme işleminin aynı olmayacağını vurgulayan Başkan, teknolojiyi bilmek gerektiğini ifade etti.
İtfaiyeciler kadar halkı da yangın ve afete karşı eğitmek gerektiğini belirten Belediye Başkanı, itfaiyenin yangın söndürmeden, insan ve ağaçta, balkonda mahsur kalan kediyi dahi kurtarmanın görevleri arasında olduğunu söyledi.
İtfaiye binasının yapımının sürdüğünü iki ay sonra biteceğini belirten Belediye Başkanı, “Araç takviyesi ile itfaiyemizi güçlendirdik. Elimizdeki materyalin iyi olduğu bilinirse insanın kendine güveni artar. Hepimiz halk için varız. En hızlı şekilde ulaşmak lazım. Araçlar bakımlı olmalı” dedi. İtfaiye Müdürlüğü’ne yeni bina ve yeni araçlar kazandırdığı için Belediye Başkanı Dr. Yusuf H. Civelek’e teşekkür eden İtfaiye Müdürü “Bize bakış açınız çok sıcak. Her zaman desteğinizi arkamızda hissediyoruz. Bina ve yeni araçlarla itfaiyemizi güçlendirdiniz. Kuruluş yıldönümü mutluluğumuzu sizlerle paylaşmak istedik” diye konuştu.
Belediye Başkanı, İtfaiye Müdürlüğü’ne çiçek göndererek, personele başarılı çalışmaları nedeniyle teşekkür etti. İtfaiye Müdürlüğü araçları şehirde bayraklarla dolaşarak, yıldönümü coşkusunu halkla paylaştı.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet