Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Başkan Ballı'dan Şarhoş Protestoculara Tepki

Bozyazı Belediye Başkanı Mehmet Ballı,terör nedeniyle ilçede yol kapatıp lastik yakan ve otobüslerde kimlik kontrolü yapanlara tepki gösterdi

Başkan Ballı'dan Şarhoş Protestoculara Tepki

Gündem   A+a-

Ballı, "O yol kesmeler beni çok üzdü. O gördüğüm manzaralar. Elinde bira şişesi, üzeri çıplak, sırtında Türk bayrağı, şehitleri anıyor. Sarhoş cep telefonunda müziğini açmış oynuyor, yol kapatıyor, PKK'yı protesto ediyor. Türk milletinin milli duygulardan uzaklaştığını gördüm çok üzüldüm" dedi.
MHP Bozyazı İlçe Başkanlığı tarafından son günlerde meydana gelen terör olayları sonucu yaşamını yitirerek şehit olan asker ve polisler için Kur'an okutuldu. Etkinlikte konuşan Bozyazı Belediye Başkanı Mehmet Ballı, ilçede terör olaylarını protesto etmek amacıyla 2-3 gün yol kesildiğini belirterek, "O yol kesmeler beni çok üzdü. O gördüğüm manzaralar. Elinde bira şişesi, üzeri çıplak, sırtında Türk bayrağı, şehitleri anıyor. PKK'yı protesto ediyor. Sarhoş cep telefonunda müziğini açmış oynuyor, yol kapatıyor, lastik yakıyor. Millet olarak içine düştüğümüz durumu gördüm. Türk milletinin milli duygulardan uzaklaştığını gördüm, çok üzüldüm. Bu mu dedim PKK terörünü telin. Bu mu? 'Fatih'in İstanbul'u feth ettiği yaştasın dediği gençlik. 'Bu mu?' dedim. M.Akif'in 'Asım'ın nesli' dediği gençlik. Biz bunlarla mı vatanı savunacağız dedim. Sükutu hayale uğradım. İnşallah terör olmaz terörü lanetlemek içinde böyle çirkinlikleri görmem" ifadelerini kullandı.
"AKLISELİM DAVRANIN"
Yol kesip lastik yakan sarhoşlarla gerçek milliyetçileri ayırt ettiğini, yol kesen sarhoşları gözlerinin aradığını ama bugün burada Kur'an merasiminde göremediğini ifade eden Ballı, konuşmasına şöyle devam etti:
"Yol kesme olaylarında üç tip insan profili gördüm. Gerçekten milli duygularla toplanmış insanlar. Sarhoş ve sarhoşları seyretmeye gelenler. Canlar tabi ki tepkimizi ortaya koymalıyız. Yol kapatacaksak kapatalım. Ama otobüslerde kimlik kontrolü ne? Ayrıca o otobüslerde giden asker, polis eşleri çocukları var. Devlet görevlileri var. Kendilerini tanıtmak istemiyorlar. Otobüsler Diyarbakır, Siirt ve başka illere kadar gidiyor. Kendilerini can güvenlikleri nedeniyle tanıtmak istemiyor. Gelip kaymakama bana emniyet müdürümüze, komutanımıza kimliğini gösteriyor. Böyle güç durumda kaldık. Sap saman birbirine karıştı. Böyle eylem olmaz. Canlarım otururuz asfalta yolu belli bir süre kapatırız, kalkarız otobüsler geçer gider. Ama 3-4 tane sarhoşun, itin köpeğin esiri olmamalıyız. Çok üzüldüm. Bu üzüntümü belirtmek istiyorum ve sizlerinde paylaşmanızı istiyorum. Bir daha böyle bir olayda ne olur herkes aklıselim davransın. Aklıselim insanlar sarhoşlara 'Sen ne yapıyorsun çekil kenara' desin. Bunlar 10-15 kişiyi bulmaz. Toplanan kalabalık 800-1000 kişi 10-15 kişinin esiri oluyor. Aman arkadaşlar çok dikkatli olalım."
Yapılan konuşmaların ardından Kur'an-ı Kerim'den ayetler okunarak dualar edildi.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar