Skip Navigation Links

Altın Koza'da 'Saygı Duruşlu' Gösterim Önerisi

Devlet Tiyatro Opera ve Balesi Çalışanları Vakfı (TOBAV) Yönetim Kurulu Genel Başkanı Tamer Levent, 22. Adana Altın Koza Film Festivali'nde

Altın Koza'da 'Saygı Duruşlu' Gösterim Önerisi

Magazin   A+a-

Terör olayları nedeniyle iptal edilen film gösterimlerinin saygı duruşu yapılarak gerçekleştirilerek, jürinin değerlendireceği filmlerin halk jürisi tarafından da izlenmesinin sağlanabileceğini söyledi.
TOBAV adına açıklama yapan Tamer Levent, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'nün festival açılışı için düzenlenen basın toplantısında Altın Koza Festivali'nün kültürleşmesi halinde, Adana'nın suç oranının da azalacağını umut ettiğini söylediğini anımsattı.
Türkiye'nin algı yönetimine açık, uluslararası 'sanat' kelimesi anlamında yeterince gelişme göstermesinin engellendiği iyi niyetli insanlar ülkesi olduğunu kaydeden Levent, açıklamasını şöyle sürdürdü:
"Bu iyi niyet insanımızın istismarına, çabuk dolduruşa getirilmesine, tahriklere kapılmasına da zemin hazırlamaktadır. Oysa bilgili toplumlar olaylar karşısında panik ve infial karşıtı bir soğukkanlılık içinde, sorunların kültürel tanımlamalarını yaparak yaratıcı çözümler arayabilirler. 'Sanat' kelimesi içerdiği felsefi değerler sayesinde bu yaratıcı çözümleri ve 'barış' kavramının insancıl tanıtımını yapabilme olanağına sahiptir. Tarih boyunca bunun pek çok örneği de görülmüştür. Rönesans, toplumların en çok zulüm gördükleri zamanda başvurdukları, sanatsal bir yeniden yapılanmadır."
Altın Koza film gösterimlerinin iptali yerine gösterimlere katılan halk ve sanat insanlarının gösterimlerde hep birlikte saygı duruşunda bulunabileceklerini öneren Tamer Levent, böylece jürinin değerlendireceği filmlerin halk jürisi tarafından da izlenmesinin sağlanabileceğini ifade etti. Levent, açıklamasında şunları kaydetti:
"Bu şartlarda, Altın Koza film gösterimlerinin iptali yerine gösterimlere katılan halk ve sanat insanları ile birlikte her seferinde saygı duruşu yapılarak TOBAV, 33 yıldır sürdürdüğü 'Sanata Evet' kampanyası ile sanatın insan yaşamında kullanım değeri olan, yaşam kalitesi talebiyle ilgili fayda kültürünü de oluşturmaya çalışmakta. Bu şartlarda festivalin kültürünü kesintiye uğratmak yerine bu kültürün değerini tanımlayarak ana bölümlerinin sürdürülmesi; ülkemizde yanlış anlaşılan -eğlence zannedilen- bu kavramın yeniden gerçek tanımı ve kültürüyle, ülkemiz insanı ile buluşması yönünde çok önemli bir adım atılabilecek. Bununla çok önemli bir gösterge oluşturulacaktır. Sayın Başkanın açılış konuşmasındaki doğru felsefe doğrultusunda, yaşadıklarımıza karşın sanatın gerekliliğini vurgulayacak bir uygulama, ülkemiz insanı tarafından da büyük kabul görecektir. Hatta bir umut olacaktır. 'Sanata Evet'in eğlence olmadığının, bir yaşama biçimi özlemi olduğunun canlı tanımı olacaktır. Altın Koza Film Festivali Yürütme Kurulu'nun bu yönde alacağı kararı gerek sanat kökenli sivil toplum kuruluşlarının gerekse basının en güçlü desteği vereceğine inanıyoruz. TOBAV bu anlamda şimdiden bu desteğe ve üzerine düşen görevlere taliptir."
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet