Skip Navigation Links

Fıstık Gibi Araba

Yarım fıstığa benzettiği Vosvos otomobili,yarım ton fıstık kabuğu kullanarak fıstık kaplamasına çevirdi

Fıstık Gibi Araba

Teknoloji   A+a-

Almanya'da 1900'lü yıllarda imal edilen kaplumbağa görünümlü otomobil, kendine has şekliyle halen ilgi odağı olmaya devam ediyor. Gaziantep'te tasarım ve tablo işleriyle uğraşan Nilay Gündüz, daha önce 15 bin adet Antepfıstığından Atatürk portresi yapmıştı. Nilay Gündüz bu sefer ise Vosvos otomobili yarım fıstığa benzettiği için, 1974 model Vosvos otomobili yarım ton fıstık kabuğuyla kapladı.
YARIM FISTIĞA BENZETİLMİŞ
Aracının dünyada bir ilk olacağını söyleyen Nilay Gündüz, önünden geçen bir Vosvos'un kendisine bu fikri aşıladığını belirtti. Nilay Gündüz, "Çünkü görüntüsü yarım fıstığı anımsatıyor. O anda üzerinde fıstık kabuklarını hayal ettiğim zaman, çok mutlu olmuştum. Bittiğini hayal ettikçe daha da güzel olacağını düşündüm. Bunu üzerine AR-GE çalışması yaptım. Öncesinde nasıl olur diye kimyasal denemeler yaptım. Bu durum iki yıl kadar sürdü. Bunu hem suda hem de güneşin altında beklettim. Sağlamlığını da test ettik. Araba çok büyük bir cesaret işi, 1974 model bir arabadan bahsettiğim için kolay kıyamadı insan böyle bir araca. Çok ciddi bir çalışma yapmak gerekiyordu böyle bir araca, o testlerden geçti" dedi.
"DÜNYA'DA BİR İLK OLACAK"
Bu araç dünyada bir ilk olacağı için ciddi bir ses getireceğine inandığını söyleyen Gündüz, "İnsanların hayranlıkla ve şaşkınla güzel bir ilgileri var. Şu an daha yeni çıkmasına rağmen dikkat çekmeyi başardık. Bu araca yarım ton fıstık kabuğu kullanıldı. Trafiğe çıkmasında gerekli izni almaya çalışacağız. Çünkü trafikte ilk defa bir fıstık kabuğu arabası olacak bu nedenle de bunla ilgili yasal prosedürü yetkililer bile bilmiyor. Neler yapılabilir onu inceleyecekler, arabamız izni aldıktan sonra da trafiğe çıkacak inşallah. Her fıstık, 5 aşamadan geçiyor. Fıstıkları dizmeden önce yapılması gereken bir uygulama var, fıstıklar dizildikten sonra, bir uygulama var ondan sonra da dayz aşaması var dayzdan sonra da vernikleyerek aşamayı sonlandırıyoruz" şeklinde konuştu.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet