Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Arsuz'da 3.Köprünün Temeli Atıldı

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç.Dr.Lütfü Savaş, Arsuz İlçesi Uluçınar Mahallesi’nde yapılacak olan Arsuz Köprüsü’nün temelini attı.

Arsuz'da 3.Köprünün Temeli AtıldıWeb
TV

Gündem   A+a-

Kurban kesilerek gerçekleşen temel atma törenine Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç.Dr.Lütfü Savaş,Fen işleri Daire Başkanı Ekrem Baldıran,Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha ve Hatay CHP Milletvekili Mevlit Dudu katıldı.

Tören öncesinde ulu önder Atatürk ve şehitlerimiz adına bir dakikalık saygı duruşunda durularak İstiklal Marşı okundu.

BİRLİKTE ÇALIŞARAK BİRLİKTE ÜRETECEĞİZ

HBB Fen İşleri Daire Başkanı Ekrem Baldıran:”Arsuz İlçesi’nden geçen Arsuz Çayı’nın üzerinde  Uluçınar Mahallesi’ni birbirine bağlayan 60 metre uzunluğundaki bu köprümüz 18 metre genişliğindedir.Ulaşımı rahatlatacak bir proje hazırlanmıştır.Toplam olarak bu köprünün tamamlanma ve hizmete açılma süresi yaklaşık 150 gün olarak sözleşmesi yapılmıştır.Yine Hatay’ın her köşesinde Fen işleri olarak 15 ilçemizde eşit hizmet sunmayı Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş talimatıyla uyguluyoruz.Fen işleri olarak parolamız durmadan ve yorulmadan halkımıza hizmet etmektir.Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, hizmet yaparken hiçbir şekilde ayırım yapmaksızın ben,sen yok biz varız diyerek hizmetleri birlikte çalışarak üreteceğiz ve çalışmalarımızı birlikte yapacağız demektedir.Fen işleri olarak sizlere teşekkür ediyorum’’dedi.

Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha :”Bugün Arsuz İlçesi için çok önemli olan bir köprünün temel atma törenini gerçekleştiriyoruz. Bu konuda ilçemizde ihtiyaç hissettiğimiz, taleplerimizi Hatay Büyükşehir Belediye Başkanımıza iletiyoruz ve önem sırasına göre projelendirilerek ve temelleri atılıyor. Bu anlamda gösterilen hassasiyetten dolayı Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’a teşekkür ederim. Bu Köprümüz mahallelerimizden gelen araçların şehir merkezine girmeden direkt bu köprünün üzerinden geçip Arsuz çıkışı yoluna bağlanacaktır. Bir yandan köprü yapılıyor. Bir yandan parke taşları döşeniyor ve bir yandan da asfalt çalışmaları yapılıyor. Ayrıca İlçemizin mahallelerine sosyal tesisler yapılıyor.Bu çalışmalarda emeği geçen Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’a,HBB Fen işleri Daire Başkanı Ekrem Baldıran’a teşekkür ediyorum.Bizlere zaman ayırıp sevincimize ortak olmanızdan dolayı da sizlere de çok teşekkür ederim ”dedi.

MİLLETE EFENDİLİK YOKTUR HİZMET ETME VARDIR

Yoğun ilgi görerek kürsüye davet edilen Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş:”Sayın milletvekilim, belediye başkanım, meclis üyeleri arkadaşlarım, muhtarlarımız ve değerli misafirler hepinizi saygıyla selamlıyorum hepiniz hoş geldiniz. Biz ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün sözü “Millete efendilik yoktur,hizmet etme vardır ”sözünün yolunda ilerliyoruz hizmet için buradayız.  Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha’nın ekipleri  ve bizlerin ekipleri ile harmanlanmış bir ekip olduk.Hep birlikte birbirimize yardım ediyoruz. Arsuz yıllardır hizmete susamış durumda. Biz bu susuzluğu gidermek için çalışıyoruz. Ama şunu bilin ki her attığımız temeli bitirmek için atıyoruz.Daha yeni Höyük’te temel attığımız köprüyü açtık.Aynı gün Zilli Çayı’na temel attık ve bugün burada Arsuz Çayı üzerine temel atıyoruz. Arsuz Belediye Başkanı Nazım kardeşimizin bizden 4 tane köyün yollarını yapılmasını istedi.Ricasını kırmayarak hem kendisini onurlandıralım hem de hemşerilerimizi sevindirelim. Arsuz halkına karanlık günlerde bizlerin ellerini tuttuğundan dolayı teşekkür ederim. Biz sizin hem karanlık hem de aydınlık gününde elinizi hem de yüreğinizi tutmak için arkadaşlarımızla birlikte çaba sarf ediyoruz. Bu Köprüler yapılır ve yıkılır fakat bizim sizlerle olan gönül bağımız hiç kopmamasını istiyoruz. Bizi burada onurlandırdığınız için sizlere teşekkür ediyorum.Temeli atılacak köprünün Arsuz halkına hayırlı olmasını temenni ediyorum ”dedi.

Arsuz halkının Yoğun ilgi gösterdiği köprü temel atımından sonra halka kek ve meşrubat ikramında bulunuldu.

 

 

Arsuz'da 3.Köprünün Temeli Atıldı videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş