Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Asansör Faciasını Paraşüt Önledi

Gazinatep'te 14 katlı binanın asansörüne binen 7 kişilik Suriyeli aile ölümün eşiğinden paraşüt sisteminin devreye girmesiyle döndü

Asansör Faciasını Paraşüt Önledi

Adana   A+a-

Edinilen bilgiye göre, olay saat 21.15 sıralarında Şahintepe Mahallesi 376 Sokak'ta bulunan 14 katlı binada meydana geldi. Misafir olarak gittikleri apartmandan evlerine dönmek için çıkan 4'ü yetişkin 3'ü çocuk toplam 7 kişilik aile, 14'üncü kattan asansöre bindi. Şahısların içinde bulunduğu asansör bir anda hızlanıp düşmeye başladı. Asansörün içinde bulunanlardan çığlıklar yükselirken, korku dolu anlar paraşüt kilit sisteminin son anda devreye girmesiyle noktalandı. Asansör yavaşça en alt kata düşerken içinde bulunanlar facianın eşiğinden döndü.
Asansörde mahsur kalan 7 kişilik aile, asansör kapısının camını kırarak yardım istedi. Olay yerine giden itfaiye ve polis ekipleri, ölümün kıyısından dönen 7 kişilik aileyi asansörden kurtardı. Şoka giren aile bireyleri, olay yerine çağrılan ambulans ve özel otomobillerle 25 Aralık Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Yaşadıkları korku ve panikten dolayı şoka giren ailenin sakinleştirildikten sonra taburcu edildiği belirtildi.
Yaşanan olay sonrasında vatandaşlar, binanın ve asansör sisteminin yeni olduğuna dikkat çekerek, asansörde bulunan paraşüt sisteminin devreye girmesi sayesinde olası bir faciadan dönüldüğünü söylerken, asansördeki aileyi dışarı çıkartan bina görevlisi Ahmet Babacan, 4 kişilik asansöre 7 kişinin bindiğini ve içeride çocukların da olduğunu belirtti. Çığlıklar üzerine olay yerine koştuğunu söyleyen Babacan, kırık olan camdan herkesi dışarı çıkarttığını ve şu anda herkesin durumunun çok şükür iyi olduğunu dile getirdi.
Yaşanan olay sonrası Belediye Zabıta Ekipleri ve asansör firması incelemelerde bulundu. Vatandaşlara korku dolu anlar yaşatan asansör, yetkililer tarafından kontrolleri yapılmadan faaliyete geçirildiği gerekçesiyle mühürlendi.
Olayla ilgili soruşturma sürüyor.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar