Skip Navigation Links

Seyfi Dingil, Lütfü Savaş’a Ateş Püskürdü..

Büyükşehir ile İskenderun Belediyesi arasındaki gerilim tırmanmaya devam ediyor.

Seyfi Dingil, Lütfü Savaş’a Ateş Püskürdü.. Web
TV

Gündem   A+a-

Başkan Savaş’ın ücretsiz otopark tabelalarını söktürmesi, Seyfi Dingil’i karşı atağa geçirdi. Bir çok caddede parkomat uygulaması kaldırılacak.

Seyfi Dingil, Lütfü Savaş’a Ateş Püskürdü..

Hatay Büyükşehir Belediyesi ile İskenderun Belediyesi arasında birkaç aydır devam eden gerginlik tırmanıyor. Başkan Savaş’ın tavrına çok sinirlendiği sözlerinden de anlaşılan Belediye Başkanı Seyfi Dingil, araç sahipleri ve esnaflardan da büyük tepki toplayan parkomat uygulamasını 25 metreden küçük caddelerde kaldırmaya hazırlanıyor.  

Karşılıklı ataklar ve gerginlikle devam eden Hatay Büyükşehir ve İskenderun Belediyesi’nin gerginliği, sahilde dolgu alanı üzerindeki sosyal tesisler nedeniyle de tırmanmıştı.

Son yaşanan gerginlik ise İskenderun Belediyesi’nin şehrin muhtelif yenlerinde oluşturduğu ücretsiz otoparklardaki tabelaların gece geç saatlerde Hatay Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri tarafından sökülmesiyle tırmanışa geçti.

İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil düzenlediği basın toplantısında, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’a ateş püskürürken, gazetecilere de “İskenderun’a sahip çıkın. Şehrin haklarının gaspedilmesine izin vermeyin” dedi.

İskenderun Belediye Binasının arkasındaki otopark alanının Katolik Kilisesi’ne ait olduğunu belirten Başkan Seyfi Dingil, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’a seslenerek, “Sen hangi hakla burayı alırsın. Orası ne İskenderun Belediyesi’nin ne de Büyükşehrin, orası Katolik Kilisesi’nin arazisi. Kilise istese mahkemeye verir orayı alır” dedi.

Oldukça gergin olduğu ses tonundan belli ve Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin Ücretsiz Otopark Tabelalarını bir gece vakti sökmesine isyan eden İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil oldukça sert konuştu.

Başkan Dingil, Büyükşehir Belediyesi’nin ücretsiz otopark tabelalarını sökmesinin ardından İskenderun’daki Pakromat uygulamalarını 25 metreden küçük caddelerde kaldırmak için Bölge İdare Mahkemesi’ne başvurduklarını söyledi.

Başkan Yardımcısı Ergün Gözüküçük’ün belediye avukatıyla birlikte Hatay Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik suç duyurusunu sabah erken saatlerde yaptığına dikkat çeken Belediye Başkanı Seyfi Dingil, İskenderun halkının haklarının gaspedilmemesi için her zaman mücadele vereceğini söyledi.

Düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Belediye Başkanı Seyfi Dingil, Karayolları arazisiyle ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan İskenderun Belediyesi’ne yapılan tahsisi ve feyezan kanalı konularına da açıklık getirdi.

Feyezan kanalının ıslah ve düzenleme ihalesini kazanan Müteahhit Gökhan Gökten’i de gazetecilerin önünde arayan ve işin başlama tarihi konusunda bilgi alan Belediye Başkanı Seyfi Dingil, Kurban Bayramı’nın hemen sonrasında çalışmaların başlayacağı bilgisini aktardı.

 

“Bardağı taşıran son nokta oldu!...”

Büyükşehir’e ait aracın, gece yarısı İskenderun Belediyesi’nin kendi mülki alanlarında İskenderunlulara sağladığı ücretsiz otopark levhalarının kaldırmasına ilişkin Başkan Dingil, “Bize ait olan dolgu alanları içerisindeki  ücretsiz park alanlarımız var, mülkiyeti bize ait olan bu ücretsiz otoparklarımızın yön tabelalarını dün gece 01.43’te 01 CVZ 18 plakalı Hatay Büyükşehir Belediyesi Trafik Şube Müdürlüğü’ne ait, mobese kameraları tarafından fotoğraflanan bu pikap tarzı araç, ne kadar levha varsa hepsini söküyor, aracın arkasına atıyor ve kaçıp gidiyor. Yarın sabahtan itibaren de 25 metre altındaki bütün cadde ve sokakları iptal ediyor ve parkomat sistemini iptal ediyorum. Evet yasal da değil ama bugüne kadar kavga, dövüş olmasın diye çaba verirken dün gece ki hareketi bardağı taşıran son nokta oldu. “

“Bu Terbiyesizlik Neden!?...”

İşin Antakya, İskenderun çatışmasına dönüştüğünü belirten Başkan Seyfi Dingil, sözlerine şöyle devam etti: Bu kadar terbiyesizlik, edepsizlik neden, İskenderun halkına bu zulüm neden? Sen caddelerden alıyorsun, ben halkımızın kullanması için üzretsiz otoparklar açtım üstelik kendi alanıma. Derdin ne? İhaleyi verdiğin müteahhit para kazanamıyor diye mi derde düştün 2 ay içerisinde? Hangi amaçla gecenin bir buçuğunda aracınız geliyor ve levhaları söküyor? Ama artık yeter, gereğini yaptık ve bu olayı savcılığa verdik!

Antakya’da otopark 2 lira, İskenderun’da 3 liradan başlıyor, aynı Büyükşehir kararı, neden orada 2 lira? Ana caddelerin üzeri trafik yoludur, vatandaşın yoludur, sağlı, sollu parklarda oradan biz bile ücret almayız. Sadece otopark görünen yerlerden alabilirler fakat onlar işin çığrından çıktılar.

“En Geç Bayram Bitiminde Başlıyoruz…”

İskenderun’un önemli projelerinden olan Feyezan Kanal projesinin yapımına en yakın zamanda başlanacağını belirten Başkan Dingil, projenin ihalesini alan Gökten İnşaat ve San.Ltd.Şti sahibi Gökhan Gökten’i arayarak proje hakkında ayrıntılı bilgi alırken, proje hakkında, “Proje tamam, ödenek tamam, ihale tamam, askı süresi tamam, altı buçuk kilometrelik feyazan kanalının projesi en geç bayramın bitiminde başlayacağız. Bizlik bir durum kalmadı tamamiyle müteahhit ile Devlet Su İşleri arasında durum bittikten hemen sonra bayramın sonunda başlacağız diyoruz. Kanal dışı ikinci etapa kalıyor ve orada görev bize düşüyor. Bulvara çevireceğiz, ışıklandıracağız, banklar ve kamelyalar konulacak, üstüne nostaljik törpüler yapacağız ve ardından insanlarımız rahat bir şekilde orada zamanlarını geçirebilecekler.” dedi.

 

 

Seyfi Dingil, Lütfü Savaş’a Ateş Püskürdü..  videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet