Skip Navigation Links

Karaağaç Halkı, Emlak ve Su Zammına Tepkili!!!

Sene başından geçerli olmak üzere tespit edilen ve %300'e varan oranlarda gerçekleşen emlak vergisi zammı ile % 50 oranında gerçekleşen su zammı

Gündem   A+a-

 

Sene başından geçerli olmak üzere tespit edilen ve %300’e varan oranlarda gerçekleşen emlak vergisi zammı ile % 50 oranında gerçekleşen su zammı Karaağaç halkını öfkelendirdi.
İskenderun Belediyesi borç yükü büyük bir belediye olmasına rağmen, emlak vergisi artışı komisyonunda, mahallelerin gelir seviyelerini göz önünde bulundurdu. İskenderun Belediyesi’nden edinilen bilgiye göre; İskenderun’da emlak vergisi artışında komisyon, gelir dengesini gözetti. İskenderun’un gelişmekte olan yeni adliye sarayı, Migros, Prime Mall, Gelişim Hastanesi’nin bulunduğu bölgedeki emlak vergisi artışıyla, gelir seviyesi düşük vatandaşların ikamet ettiği mahallelerdeki emlak vergisi artışı bir tutulmadı.
Karaağaç Belediyesi’nin muhalefet meclis üyeleri de yapılan bu zamlara tepki gösterdi. Görüşlerine başvurduğumuz meclis üyeleri, Adnan Bayram, Bilal Keskin, Eyüp Sağır ve Hilal Demirel konu ile ilgili yaptıkları açıklamada, emlak vergisi zammının altı yıl içinde yüzde 600’ü bulduğunu, belediye başkanı seçilmeden önce su fiyatlarının çok yüksek olduğunu dile getiren Belediye Başkanı Necmettin Acar’ın suya bir kez daha yüzde 50 zam yaptığına dikkat çektiler.
Karaağaç’taki gelişmeleri ve son zamları değerlendiren muhalefet meclis üyeleri, iş yapmayan, proje üretmeyen Karaağaç Belediye Başkanı Necmettin Acar ve ekibini halka karşı sorumluluklarını yerine getirmeye ve de son yapılan zamları geri çekmeye davet ederek şöyle konuştular:
“Necmettin Acar ve ekibi göreve geleli 6 yıl oldu. Göreve ilk geldikleri yıl emlak vergisine %300 ve bu yıl da % 300 olmak üzere 6 yıl içinde yaklaşık %600 zam koymuşlardır. Zaten ekonomik açıdan zor durumda olan belde halkı bu artış karşısında ciddi bir biçimde sıkıntıya düşürüldü. Mart başında yapılan meclis toplantısında emlak zammı konusunu bir soru önergesiyle meclis gündemine taşıdık. Önergemizde,” Karaağaç halkını bu kadar mağdur eden emlak zammını tespit eden komisyona, belediyemiz adına kimler katıldı?” Diye sorduk. Başkan’ın bize verdiği cevap şudur ; “kimlerin katıldığını şimdi bilemiyorum belgelere bakmamız lazım. Ayrıca mahalle muhtarları, ticaret odası ve vergi dairesinden birer yetkili de bu komisyona katıldı. Zammın yüksek olduğu konusuna gelirsek bu zammı beğenmeyen, bireysel olarak mahkemeye başvurabilir.” dedi.
Başkanın konuşması bitince Fen imar müdür, söz alarak, komisyona kendisinin katıldığını söyledi. Halbuki bu komisyona belediye başkanının da katıldığını herkes bilmektedir. Acaba sayın Acar neden meclisten gerçeği gizlemiştir? Bir belediye başkanının katıldığı komisyonda kendi belediyesini kimlerin temsil ettiğini bilmemesi garipsenecek bir durumdur ve kafalarda soru işareti bırakmıştır. Sayın Acar’ın halktan gelecek tepkilerin hedefinde olmamak için meclise gerçeği söylemediğini düşünmekteyiz. Ancak Karaağaç halkı bu gerçeği görmüştür. Belediye başkanı, Mahalle muhtarları ve belediyenin fen imar müdürünün katıldığı bu komisyonun, emlak değer tespitinde başrol oynadığı gün gibi aşikardır. Sayın Necmettin Acar göreve gelmeden önce bir televizyon programında yaptığı konuşmada; “Türkiye’nin en pahalı suyunu Karaağaçlılar kullanıyor.” demişti. Ancak göreve gelir gelmez yaptığı ilk icraat suya zam koymak oldu. Aynı şekilde bu sene başında da su harcamalarına %50 oranında zam koydular. Diğer belediyeler suda indirime giderken Karaağaç belediyesi fahiş bir zamma imza attı. Bizler bütçe komisyonunda itirazımızı yaptık ve bunun haksızlık olduğunu, enflasyonun %10 olduğu bir dönemde suya %50 zam koymanın bir mantığı olmadığını belirtmemize rağmen, maalesef iktidar bu zammı koymuş ve yürürlüğe sokmuştur. Sayın Acar ve Ekibi derhal elini halkın cebinden çeksin. Biz üstümüze düşen görevi yapmaya devam edeceğiz. Bir gün gelecek ve Karaağaç halkı, kendisine yapılan bu haksızlıkların hesabını mutlaka soracaktır.”
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet