Skip Navigation Links

Başkan Şahin'den İran Çıkartması

İran Cumhurbaşkanının Aileden Sorumlu Yardımcısı Şehindoht Molaverdi'nin makamında gerçekleşen görüşmede üst düzey yetkililer de bulundu

Başkan Şahin'den İran Çıkartması

Gündem   A+a-

Asya Belediye Başkanları Formu 5. Yönetim kurulu toplantısı için başkent Tahran'da bulunan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, İran Cumhurbaşkanı Yardımcısı Şehindoht Molaverdi ile bir araya geldi.Görüşmede 2016 yılında Gaziantep'de yapılması kararlaştırılan Asya Belediye Başkanları Formu Toplantısı'na iyi temenniler ve karşılıklı işbirliği vurgusu ve iyi niyet dilekleriyle, ikili işbirliklerine de vurgu yapıldı. Fatma Şahin'in bakanlığı dönemindeki çalışmaları yakından takip ettiklerini de belirten İran Cumhurbaşkanı yardımcısı, kadın ve aile konularında işbirliğinin arttırılmasını istedi.
"KOMŞULUK HAKLARINI İYİ KULLANMAMIZ GEREKİR"
Şehindoht Molaverdi ile görüşmesinde iki ülke arasındaki komşuluk ilişkileri üzerinden, komşuluk haklarına vurgu yapan Başkan Şahin, bölge ülkeleri arasında her alanda işbirliğinin geliştirilmesi gerektiğini hatırlatarak, Gaziantep'in sanayi şehri olduğunu ve ikili ticari ilişkilerin gelişmesi için uygun potansiyellerin bulunduğunu söyledi.
2016'da Asya Belediyeler Birliği Dönem Başkanlığının Gaziantep Büyükşehir Belediyesine geçeceğini ve Asya Belediyeler Birliği Genel Kurul Toplantısına da ev sahipliği yapacağını belirten Şahin, belediyeler arasında tecrübe aktarımı, bilgi akışı gibi konularda çalışmalar yapıldığını aktardı.
Ortaklıkların birlikte hareket etmeyi mecbur kıldığını vurgulayan Şahin, "Bu coğrafyanın getirdiği komşuluk haklarını iyi kullanmamız ve geleceğini bu iyi komşuluk hakları üzerine inşa etmemiz gerekir" dedi.
İstikrarsızlığın olduğu, çatışmaların yaşandığı bölgelerde en fazla kadın ve çocukların mağdur olduğuna dikkati çeken Şahin, açıklamasını şöyle sürdürdü:
"Biz Peygamberimizin Veda Hutbesi'nde buyurduğu emirleri yerine getirmek durumundayız. Farklılıklarımızı zenginlik olarak görmek ve bunlara birleştirici unsur olarak bakmalıyız. Birlikte rahmet vardır anlayışı içerisinde ortak çalışmalar yapmamız gerekiyor. Bütün bölgenin buna ihtiyacı var. Biz öncelikle anneler olarak yapacağımız projelerle savaşları bile durdurabiliriz. Bölgenin, İran ve Türkiye'nin dostluğuna birliğine zaruret olduğu bir dönemden geçiyoruz. İşbirliği ve beraberliğimiz, bölgeye değil bütün dünyaya örnek olmalıdır."
MOLLAVERDİ: "İKİ ÜLKE ARASINDA YAKIN İŞBİRLİĞİNE İHTİYAÇ VAR"
İran Cumhurbaşkanı Yardımcısı Şehindoht Molaverdi de Şahin'in, bakanlık dönemindeki başarılı çalışmalarını yakından takip ettiklerini ve iki ülkenin ortaklıklarına işaret ederek, "İran ve Türkiye'nin kadın ve aile yapısından, aile sorunlarından ve ailelerin kaygılarının da bir olduğunu, ortak çalışmaların bu alanda verimli olacağını düşünüyorum" şeklinde konuştu.
Molaverdi, Cumhurbaşkın Erdoğan'ın İran ziyareti sırasında, iki ülke kadın aile ve sosyal politikalar konusunda işbirliği protokolü imzalandığını, imzalanan protokolün yeterli olmadığını bunun hayata geçirilmesi için çalışmalar yapılması gerektiğini, bölgemizde yaşanan olaylarda en fazla etkilenen kadın ve çocukların durumu dikkate alarak, yakın işbirliğine ihtiyaç olduğunu dile getirdi.
İran Cumhurbaşkanı yardımcısı ayrıca, önümüzdeki ay içerisinde Tahran'da yatırımcı kadınlar konulu bir konferans düzenleneceğini ve konferansa da Türkiye Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı'nı da davet ettiklerini söyledi. Konuşmaların ardından Şahin, İran Cumhurbaşkanı Yardımcısı Şahindoht Molaverdi'yi Gaziantep'e de davet etti.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet