Skip Navigation Links

4 Asırlık Kahve Şehitleri Unutmadı

4 Asırlık tarihi Tahmis Kahvesinin bir köşesinde şehitler için yazılan yazı,görenleri duygulandırdı

4 Asırlık Kahve Şehitleri Unutmadı

Gündem   A+a-

Tarihi Tahmis Kahvesi yöneticisi Selim Bağcı, artan şehit olaylarından dolayı, kahvenin bir köşesindeki duyuru panosuna yazdığı yazı ile yürekleri dağladı.
4 asırlık Tarihi Tahmis kahvesinin bir köşesinde şehitler için yazılan yazı, görenleri duygulandırdı. Kahvede "Vatan Bayrak için, Şehit olan askerler için canlı müzik programımız iptal olmuştur. Mekanları cennet olsun" yazısı dikkat çekti. Artan şehit haberlerinden dolayı, her hafta sonu verdiği 'ikindi sazı' adlı canlı müzik programını iptal eden Tahmis Kahvesi yöneticisi Selim Bağcı, "Her esnaftan böyle bir davranış bekliyorum. Bizim elimizden ancak bu gelebiliyor" dedi.
ŞEHİT HABERLERİ DURANA KADAR CANLI MÜZİK İPTAL
Tarihi Tahmis kahve çalışanları, şehit haberleri durana kadar her hafta sonu verdikleri canlı müzik programını, artık vermeyeceklerini belirtti. Kahve yöneticisi Selim Bağcı, "Kahvemiz 1635 yılında kurulmuş, 400 yıllık Osmanlı kahvesidir. Türkiye'nin ilk on kıraathanesi arasındadır. Daha önce parti toplantıları, cemiyet toplantılarının yapıldığı yerdi. İkindi sazı diye bir geleneğimiz var. Daha önce bu kahvede erkeklerin akşamsefası hazırlığı vardı. Cumartesi, Pazar günleri yapıyoruz. Yalnız biliyorsunuz Türkiye'deki olaylardan dolayı, biz 3 haftadır ikindi sazımızı iptal ettik. Şehit kardeşlerimiz için çünkü ateş düştüğü yeri yakar. Biz o acıları ancak bu şekil paylaşabiliriz. Onlara da Allah rahmet eylesin. Vatan ve bayrak için şehit oldular. Bizde kendilerine nasıl destek olabiliriz diye, ikindi sazımızı şu anki olaylar durana kadar, iptal ettik" dedi.
Kahvede ocak başında duran Zekeriya Özçelik ise, "Şehit olan güvenlik güçlerimiz için, iki haftadır canlı müzik programımızı iptal ettik. Gelen müşterilerimiz de durumdan gayet memnun kaldılar" şeklinde konuştu.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet