Skip Navigation Links

Habib-i Neccar Dağı Yine Yandı...

Ormanlık alandaki yangın düşündürdü ve üzdü. 150 metre aralıkla iki farklı noktada...

Habib-i Neccar Dağı Yine Yandı...

Gündem   A+a-

                Antakya Habib-i Neccar Dağı'nda Salı günü öğleden sonra başlayan orman yangını, yaklaşık 2,5 saat sürdü. Karadan ve havadan müdahale ile söndürülebilen orman yangını sonrası, 10 dönümlük maki ve çam örtüsü tamamen kül oldu. Yangına Orman İşletmesi ile BŞB İtfaiye arazözü yangına kısmi müdahale edebilirken, Orman Teşkilatı bünyesindeki 2 helikopter Asi Nehri'nden su doldurup, taşıyarak, havadan püskürtme şeklinde yangına müdahale etti. Yangın, 2,5 saat içinde söndürülebildi, 1 saat da soğutma çalışmaları gerçekleştirildi.

                Son 4 yılda Habib-i Neccar Dağı ormanlık alanında çıkartılan 3.yangın hem düşündürdü hem de üzdü.

                Yangının, seyir teraslarının hemen üzerinde, yaklaşık  150-200 metre üst kısımda olmak üzere, iki farklı noktada ama aynı anda başlaması zihinlerde  soru işaret-lerine yol açtı. İki farklı noktada yangının aynı anda başlaması organize olabilir mi? Bu konunun çok iyi irdelenmesi gerekiyor.

                Yangının çıkış nedeniyle ilgili resmi bir açıklama yapılmamakla birlikte, muhtemelen suç işlemeye meyilli, uyuşturucu, aşırı alkol alan kişilerin eseri olabileceği düşünülüyor. Bölgeye spor yapmak üzere yürüyüşe giden kent halkının zaman zaman bu tür insanlarla karşılaştıkları biliniyor. Her şeye rağmen bu kentin binlerce insanının nefes alabildiği tek yer olan ağaçlarına, ormanına, doğa güzelliğine kastedenlerin mutlaka bulunması, cezalandırılması gerekiyor.

                Zira kül olup yanan, her biri ancak on yıllar içinde yetişebilen ağaçlarla birlikte,  Antakya ve Defne halkının da ciğeri öldü.

Etiketler // ,

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet