Skip Navigation Links

Ğadir Hum Bayramı Tatil Edilsin

Ğadir Hum Bayramının İdari Tatil Edilmesi İçin Önce Hükümet Binasında Basın Açıklaması Okundular Sonra Kaymakamlığa Dilekçe Veridiler.

Gündem   A+a-

Ğadir Hum Bayramının İdari Tatil Edilmesi İçin Önce Hükümet Binasında Basın Açıklaması Okundular Sonra Kaymakamlığa Dilekçe Veridiler.

Akdeniz Kültür ve Dayanışma Derneği yönetim kurulu üyeleri; Mevlüd Oruç, Seyhan Nural , Av. Adnan Eryılmaz ve Kurtuluş Okur , Ğadir Hum Bayramının idari tatil edilmesi için önce hükümet Binasında basın açıklaması okundular sonra Kaymakamlığa dilekçe veridiler.
Akdeniz Kültür ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu üyesi Kurtuluş Okur Hükümet binası önünde basın açıklamasını okuyarak şunları söyledi: “
ĞADİR HUM bayramı gününün tatil olması için etkinliklerimizi sürdürüyoruz. Yetkililer halkımızın zorunlu ihtiyacını görmemeye ve duymamaya devam edemez, etmemelidir. Şu anda mevcut olan durum inanç özgürlüğüne aykırıdır. Arap Alevi Türkiye vatandaşları olarak inancımız ve kamusal iş ( okul ve diğer resmi daireler ) arasında kalıyoruz. Samandağ kaymakamlığı, Hatay valiliği ve Ankara’daki yetkililer vatandaşı rahatlatacak çözümler üretmek zorundadır. Sonuç alana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. Çünkü laiklik, demokrasi ve özgürlükleri vatandaş yaşayabiliyorsa vardır. Vatandaşı en büyük dini bayramında rahatlatmak kadar doğal bir şey olamaz. Ğadir Hum bayramı gününde çalışmanın ve herhangi bir iş yapmanın günah olduğuna inanan halkımıza zorla günah iletmenin günahını kimse taşıyamaz, taşımamalıdır. Bunun için gerekli yasal düzenlemelerin, kararların ve inisiyatiflerin alınacağını, bu yıl ( 23. Kasım 2010) ve gelecek yıllardaki Ğadir Hum bayramlarının tatil yapılacağını halkımızın da hiçbir sıkıntı ile karşılaşmadan bayramını, duasını, ziyaretini, kurbanını, Hrisisini ailesi, çocuğu küçüğü büyüğü ile birlikte rahat kutlayabileceğini umuyoruz.”
KAYMAKAMLIK MAKAMINA
SAMANDAĞ
Konu: Ğadir Hum Bayramının idari Tatil İlan Edilmesi Talebimiz Hk.
İlçemizde yoğun olarak yaşayan Alevilerin en büyük bayramı Ğadir Hum bayramı’dır. Dolayısı ile Ğadir Hum bayramı günü iş ve çalışma yaşamı durmaktadır. Kurban bayramı’ndan bir hafta sonrasına rastlayan Ğadir hum bayramı Alevi inancına sahip vatandaşlarımızın yanı sıra değişik inanca sahip vatandaşlarda, inançlar arası saygının gereği olarak aynı şekilde o gün çalışma yaşamına katılmamaktadırlar.
Fakat Ğadir Hum bayramı günü okulların ve bütün resmi dairelerin normal mesailerine devam etmeleri nedeni ile vatandaş inancını ve bayramını yaşarken sıkıntı ile karşılaşmaktadır. Vatandaşların inancını herhangi bir sıkıntı ile karşılaşmadan yerine getirebilmeleri için her yıl ZİLHİCCE ayı’nın 18 ine denk gelen (Bu yıl 23 Kasım Salı günü) Ğadir Hum bayramının idari tatil ilan edilmesi büyük önem taşımaktadır.
Gereğinin yapılmasını saygılarımızla Arz Ederiz.(08.10.2010)
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet