Skip Navigation Links

Oynanan Oyun Ters Tepti!

Geçtiğimiz Temmuz ayı içerisinde internet sitelerine verilen ve İskenderun Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Mehmet Mursaloğlu'nu öğrenci dövmekle suçlayan

Gündem   A+a-

Geçtiğimiz Temmuz ayı içerisinde internet sitelerine verilen ve İskenderun Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Mehmet Mursaloğlu’nu öğrenci dövmekle suçlayan bazı kendini bilmezlerin foyası ortaya çıktı.
Bu konu hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunan Mursaloğlu’nun kimseyi dövmediği ve tartıştığı şahıslarında öğrenci olmadığı ortaya çıktı.
Ortada Dayak yok
 
Olay, bundan yaklaşık 2 ay önce İskenderun Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü’nde meydana geldi. Arsuz Belediyesi’nde gerçekleştirilecek bir organizasyon ile ilgili olarak belediye görevlisi olmadıkları halde belediyenin personeli gibi davranan iki şahıs Mursaloğlu ile görüşmek istedi. Mursaloğlu görgü şahitlerinin ifadeleri doğrultusunda gayet yumuşak bir dille o organizasyonun sorunsuz bir şekilde gerçekleştirileceğini ancak bir süre beklemeleri gerektiğini belirtti. Ancak gelen şahıslardan erkek olanı Mursaloğlu’na bir anda hakaret etti. Mursaloğlu’da bu hakaret üzerine, “Karşında bir öğretmen var. Saygılı ol biraz” dedi. Bunun üzerine şahıs hakareti devam ettirince Mursaloğlu ile arasında ki tartışma büyüdü. Merkez yetkililerinin ve öğrencilerin de müdahalesi sonucunda Mursaloğlu ve şahıs birbirinden uzaklaştırıldılar. Bu tartışma sırasında Mursaloğlu’nun şahsı dövmediği sadece kolundan ittirdiği görgü şahitlerinin ifadeleri ve kamera kayıtları doğrultusunda kanıtlandı.
 
Görüntüleri Sızdıran Halk Eğitimi Merkezi Personeli!
17 Haziran 2011 günü meydana gelen olay sırasında güvenlik kameraları kayıttaydı. Güvenlik kameralarının saniye saniye kayıt ettiği bu tartışma görüntüleri olaydan tam bir ay sonra 17 Temmuz günü internet sitelerine yüklendi. Yüklenen görüntülerde ise, Mursaloğlu’nu Başbakanlığa şikayet etmeleri için vatandaşlara bir linkte verilmişti. İlk yüklenen görüntülerde Mursaloğlu’nun yaşadığı tartışmaların tüm görüntüleri mevcuttu. Ancak o görüntülerde Mursaloğlu’nun masum olduğu ortaya çıkınca, görüntü hemen paylaşım sitelerinden kaldırıldı. Aynı görüntüler montajlaşarak yeniden sitelere yüklendi. Bu sefer montajlaşan görüntülerin altına hakaret dolu cümlelerde servis edildi. Bu durumdan haberdar olan Mursaloğlu hemen savcılığa suç duyurusunda bulundu. Ancak asıl sorun bu görüntülerin İskenderun Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü’nde görevli bir personel tarafından bazı odaklara servis edilmiş olmasıydı. Daha da ilginç olan görüntüleri çalan kişi yada kişilerin 17 Haziran gününe ait tüm görüntüleri silmiş olmalarıydı. Bu durum da bu işin tamamen düzmece bir şey olduğunu ortaya çıkaran önemli bir ayrıntı olarak nitelendirildi. Çünkü soruşturma sırasında kullanılacak bu görüntüler tamamen gerçekleri yansıttığı için silinmişti.
Tüm Personel Zan Altında
Yaşanan olaylar sonucunda bu görüntüleri kimin yaydığı Merkez içerisinde huzursuzluk yarattı. Sorumlu olan bilgisayar öğretmenlerini zan altında bırakan bu olay ile ilgili olarak geniş kapsamlı bir soruşturma başlatıldığı öğrenildi. Ayrıca edinilen bilgilere göre Müdür Mursaloğlu’nun İskenderun İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne dilekçe yazarak soruşturulmak istediği ortaya çıktı. Kurum içerisinde yaklaşık 1 aydır devam eden huzursuzluk yavaş yavaş sona ermeye başladı. Mursaloğlu’nun suçsuz olduğu gün gibi ortadayken, şimdi herkes bu görüntüleri kimin yaydığını ve bu oyunu kimlerin tezgâhladığını merak ediyor. Yapılan soruşturmalar çok yakında bu gerçekleri ortaya çıkaracak.
 


Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet