Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Şehidin Babası Telefonda Konuşurken Gözyaşlarına Boğuldu

Yandarma Yüzbaşı Ali Alkan,PKK'lı teröristlerin saldırısında şehit oldu.

Şehidin Babası Telefonda Konuşurken Gözyaşlarına Boğuldu

Yaşam   A+a-

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesi Ayvalık köyünde jandarma karakoluna dün gece yapılan saldırıda yaralanan 3 askerden durumu ağır olan Osmaniye nüfusuna kayıtlı Jandarma Yüzbaşı Ali Alkan'ın şehit olduğu haberi Osmaniye'de yürekleri dağladı.
Şehit Yüzbaşı'nın Osmaniye'nin Fatih Mahallesi 3026 sokaktaki baba evinde hüzün vardı. Yüzbaşı Ali Alkan'ın şehit olduğu haberi babası Hasan Alkan'a, Osmaniye Garnizon Komutanı Albay Şefik Atak ve askeri yetkililerce verildi. Bekar olan Şehit Yüzbaşı'nın, 4'ü kız 8 çocuklu ailenin en küçük çocuğu olduğu öğrenildi. Geçen yıl annesi vefat eden şehidin ağabeyinin birinin yine TSK'da Yarbay, diğer bir ağabeyinin ise Astsubay olduğu öğrenildi. Şırnak'ta şehit düşen Yüzbaşı Ali Alkan ile birlikte son 20 günde Osmaniye ili 6'ncı şehidini verdi.
Evin önünde kurulan taziye çadırında başsağlığı dileklerini kabul eden şehit babası Hasan Alkan, bir ara gelen telefona cevap verirken gözyaşlarına boğuldu. Şehit babasını askeri yetkililer teselli etti.
Bu arada şehidin çocukluk arkadaşı, aslen Bitlisli ve Kürt kökenli olan Yusuf Bal ise şehit Ali Alkan'ın melek gibi biri olduğunu söyleyerek, terör olaylarını lanetledi. Oldukça üzgün olan Bal, terör olaylarının bir an önce sona erdirilmesini diledi.
Şehit babasının evinin bulunduğu sokak ve cadde dev Türk Bayrakları ile donatılırken, taziye evinde bir sağlık ekibi ve ambulans da görevlendirildi. Şehidin cenazesinin ikindi namazını müteakip toprağa verileceği bildirildi.

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar