Skip Navigation Links

Milano,Türkiye Gıda Şölenine Sahne Oldu

İtalya'da gerçekleştirilen EXPO Milano 2015'e katılarak ürün tanıtımı yapan Makarna,Bulgur,Bakliyat,Bitkisel Yağlar Tanıtım Grubu dünyanın ilgi odağı

Milano,Türkiye Gıda Şölenine Sahne Oldu

Ekonomi   A+a-

İtalya'da gerçekleştirilen EXPO Milano 2015'e katılarak ürün tanıtımı yapan Makarna, Bulgur, Bakliyat, Bitkisel Yağlar Tanıtım Grubu dünyanın ilgi odağı oldu.
Tanıtım gruplarının Türkiye'de gerçekleştirilen tarımsal ürünler ve mamulleri için büyük önem taşıdığını ifade eden MBTG Yönetim Kurulu üyesi Celal Kadooğlu, "Genel Başkanlığı GAİB Koordinatör Başkanımız Sayın Abdulkadir Çıkmaz tarafından yürütülen tanıtım gruplarımız sadece ürünlerin değil, Türkiye'nin de tanıtımında önemli rol oynamaktadır. Sekretaryası GAİB tarafından yürütülen Makarna, Bulgur, Bakliyat, Bitkisel Yağlar Tanıtım Grubumuz dünyanın birçok ülkesinde önemli etkinliklere imza atıyor. Son olarak İtalya'nın Milano kentinde düzenlenen EXPO 2015'de katılan grubumuz önemli çalışmalara imza attı. Surur Aydın başkanlığındaki tanıtım grubumuz buradaki bir birinden farklı etkinliklerle gerek makarna bulgur gerekse diğer ürünlerimizin dünya mutfağına girmesinde önemli rol üstlendi. Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanımız Sayın Mahsum Altunkaya'nın da büyük destek ve katılımıyla gerçekleştirilen EXPO 2015 aslında Türkiye'nin makarnanın merkezi olarak bilinen İtalya'da en önemli etkinliklerinden birisine sahne oldu. Dünyanın birçok ülkesinden gelen katılımcıların yer aldığı EXPO 2015 adeta Türkiye'nin gıda şölenine dönüştü. Buradaki temel amacımız üreticilerimizin dünya pazarlarındaki etkinliğini arttırırken Anadolu'nun bereketli topraklarında yetiştirilen ürünlerimizin pazarlarda ham ettiği yeri alması, dünya mutfak kültüründe bu ürünlerin istenilen düzeylerde kullanılması ve ürünlerimizin hak ettiği fiyatlar üzerinden pazarlanmasının sağlanması. Bu anlamda sadece MBTG değil diğer tanıtım gruplarımızda katıldıkları uluslararası etkinliklerde ürün tanıtımı yaparken ülke tanıtımında da önemli roller üstleniyorlar" dedi.
"TARIMSAL ÜRÜNLERİMİZE 7 KITADAN ALICI"
MBTG'nin gerçekleştirdiği tanıtımlar sonucunda dünyanın birçok ülkesinde Türkiye'de üretimi gerçekleştirilen makarna, bulgur ve bakliyat ürünlerinin 7 kıtada alıcı bulduğuna da dikkat çeken MBTG Yönetim Kurulu Üyesi Celal Kadooğlu, "Türkiye'de ihracat kültürü çok iyi bir şekilde gelişti. Artık hiçbir ihracatçı tek bir ülke odaklı çalışmıyor. Dünya pazarları ihracatçılarımızın faaliyet alanları içerisinde yer almaya, bütün pazarlarda etkin olma gayretleriyle pazar yelpazesini genişletmeye başladılar. Elbette burada bizlere yol gösteren ve destekleyen Ekonomi Bakanlığımızın katkıları kadar GAİB Koordinatör Başkanımız Sayın Abdulkadir Çıkmaz ve Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanımız Sayın Mahsum Altunkaya'nın da önemli rolü bulunmakta. Ara eleman sorununu çözmüş, vizyonu geniş ihracatçılarımız için Irak pazarı da bir Çin pazarı da bir. Önemli olan ihracatın gerçekleştirileceği ülkelerin doğru ihtiyaç analizlerini yapmaktır. GAİB bu anlamda Güneydoğu Anadolu için önemli bir belirleyici kurum olma özelliği taşımaktadır" şeklinde konuştu.
"ÜRÜNLERİMİZİN YARARLARINI DOĞRU ANLATIYORUZ"
MBTG'nin yürüttüğü tanıtım faaliyetlerinde tanıtımı gerçekleştirilen ürünlerin insan sağılığı için öneminin doğru anlatıldığını ve en önemli besin maddeleri arasında yer almasının sağlandığını da sözlerine ekleyen MBTG Yönetim Kurulu Üyesi Celal Kadooğlu, tanıtımın doğru yapılmasının ihracatın arttırılmasındaki en önemli faktör olduğunun altını çizerek, firmaların markalaşmaya daha fazla önem vermesi, AR-GE ve inovasyon birimlerini daha güçlü kurması gerektiğini de belirtti. Tanıtımı yürütülen ürünler arasında bulgurun Birleşmiş Milletler yardım paketleri arasında önemli bir yere sahip olmasının sağlandığının da ifade eden Kadooğlu, Uzak Doğu, Çin, Güney Afrika ve Güney Amerika pazarlarını mercek altına alarak bu noktalarda bir birinden farklı tanıtımlar sürdüreceklerini kaydetti.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet