Skip Navigation Links

Hassa'da 2 Köylünün Yanlış Ateş Sonucu Ölümü Davası

Hatay'ın Hassa ilçesinde, geçen yıl, kekik toplayan köylüleri terörist sanarak açtıkları ateş soncu 2 kişinin ölümüne, 1 kişinin yaralanmasına neden o

Gündem   A+a-

25" src="/userfiles/image/k%C3%B6yl%C3%BC%20B.jpg" />
Hassa'da 2 Köylünün Yanlış Ateş Sonucu Ölümü Davası
 
 
Hatay'ın Hassa ilçesinde, geçen yıl, kekik toplayan köylüleri terörist sanarak açtıkları ateş soncu 2 kişinin ölümüne, 1 kişinin yaralanmasına neden olan 3 uzman çavuşun yargılanmasına başlandı.
Antakya Adliyesi 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuksuz yargılanan uzman çavuşlar A.B, M.K. ve C.K. hazır bulundu.
Gazetecilerin izlemesine izin verilmeyen duruşmada, mahkeme heyetinin; zanlıların tutuksuz yargılanmalarının devamına, olay gününün hava koşullarıyla ilgili meteoroloji müdürlüğünden rapor istenmesine ve tim komutanının mahkemede dinlenmesine karar vererek duruşmayı 28 Temmuz 2011 tarihine ertelediği bildirildi.
Ölen köylülerin yakınları, mahkeme çıkışında karara tepki göstererek zanlıları linç etmeye çalıştı. Güvenlik güçlerinin araya girmesi sonucu olay büyümeden önlendi.
Güvenlik güçlerinin ateş açtığı 4 köylüden biri olan ve olay sırasında kaçarak yara almadan kurtulmayı başaran İbrahim Yalçın ise, gazetecilere, o günü tekrar hatırlamak istemediğini, uzman çavuşlardan davacı olmadığını, tazminat aldığı yönündeki iddiaların da doğru olmadığını söyledi.
Aynı olayda yaralı olarak kurtulan Mehmet Sak ise, o gün arkadaşlarıyla birlikte kekik toplamak için gittiklerini ve bir anda ne olduğunu anlamadan üzerlerine ateş edildiğini kaydetti.
Kendisinin bacağından vurulduğunu bildiren Sak, zanlılardan şikayetçi olduğunu, olayda ihmali olanların cezalandırılmasını istediğini dile getirdi.
Olay yerinde hayatını kaybeden Mustafa Fil'in oğlu Kenan Fil ise, suçluların cezalandırılmasını ve yaşanan bu durumun bir cinayet olarak görülmesi gerektiğini belirtti.
Terör Mağdurları Komisyonu tarafından kendilerine 21 bin 650 TL para verilmek istendiğini fakat bu parayı kabul etmediğini ifade eden Fil, ''İnsan hayatı bu kadar ucuz olmamalı. Biz para değil, adaletin yerini bulmasını istiyoruz'' diye konuştu.
28 Haziran 2010'da, Hassa'nın Dedemli köyü Şekerim Deresi Mevkisinde konuşlanan güvenlik güçleri, terörist sanarak açtıkları ateş sonucu kekik toplayan vatandaşlardan Mustafa Fil ve Ali Dalmış'ın ölümüne, Mustafa Sak'ın yaralanmasına neden olmuşlardı. Olay sırasında kaçmayı başaran İbrahim Yalçın ise yara almadan kurtulmuştu.
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet