Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Yeni Kültür Ve Basın Ateşesinden Çgc'ye Ziyaret

ABD Adana Konsolosluğu'nun yeni Kültür ve Basın Ataşesi Eric T. Atkins,Çukurova Gazeteciler Cemiyeti'ne tanışma ziyaretinde bulundu

Yeni Kültür Ve Basın Ateşesinden Çgc'ye Ziyaret

Medya   A+a-

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Adana Konsolosluğu'nun yeni Kültür ve Basın Ataşesi Eric T. Atkins, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti'ne tanışma ziyaretinde bulundu. Adana'yı yapı olarak farklı ve güzel bulduğunu belirten Atkins, Adana basınının da çok çeşitli olduğunu söyledi.
2 hafta önce Adana'daki görevine başlayan ABD Adana Konsolosluğu'nun yeni Kültür ve Basın Ataşesi Eric T. Atkins, basın tanışma turuna Çukurova Gazeteciler Cemiyeti ile devam etti. Eric T. Atkins, beraberinde ABD Adana Konsolosluğu Medya Koordinatörü Anış Paydak ile geldiği Çukurova Gazeteciler Cemiyeti'nde Başkan Cafer Esendemir, Genel Sekreter Ömer Üney ve yönetim kurulu üyeleri Mutlu Mete ve Aliye Gültekin ile görüştü. Ziyarette, iki ülke arasındaki ilişkiler, Adana ve basın sektörü konuşuldu. Türkiye'deki ilk görev yerinin Adana olduğunu bildiren Atkins, Türkiye'nin ve bölgenin doğal güzelliklerini hayranlıkla izlediklerini ifade etti. Adana'nın kendisine övülerek anlatıldığını da aktaran Eric T. Atkins," Yurtdışında herkes Ankara ve İstanbul gibi merkez illeri biliyor. Ancak Adana ve bölgesinin daha güzel, insanlarının ise daha sıcakkanlı olduklarını söylediler. Gerçekten de öyle. Bölge, özel ve güzel bir yapıya sahip. Önünde iyi fırsatları var. İnsanları sıcakkanlı, yemekleri de çok leziz" şeklinde konuştu. 'Benim için en harika şey; Türkiye'nin içinde barındırdığı farklılıktır' diyen Eric T. Atkins, Adana basınına dair ise şunları söyledi" Aslında insan beyni için bu farklılıklar zordur. İnsan beyni her şeyi kategorize etmek ister. Aynı durumu Adana basını içinde görmek mümkün. Yani Adana basını da çok çeşitli. Bu çok çeşitlilik, güzel bir şey.. Bir Amerikalı olarak şöyle düşünüyorum, bu farklılıklar ile bir arada yaşamayı ve çalışmayı başarmak Türkiye'yi güzelleştiriyor."
Adana ve yöresinin yemeklerini oldukça leziz bulduğunu belirten Eric T. Atkins, özellikle Adana kebabını ve sumaklı soğan salatasını çok beğendiğini ve 2 haftadır yemekten sıkılmadığını söyledi. Kebap sofrasında sunulan mezeleri de oldukça beğendiğini ifade eden Atkins, yöresel yemekleri tadarak tanımaya çalıştığını kaydetti. Eric T. Atkins, ziyaret sırasında Esendemir ve yönetim kurulu üyeleri ile bir süre sohbet etti. Başkan Esendemir ise Atkins'e yeni görevinde başarılar diledi.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş