Skip Navigation Links

Ailenin Kanalizasyon Çilesi

Adana'da evinin arkasından geçen kanalizasyon borularının patlaması nedeniyle kötü koku ve sağlık problemleri yaşayan Günçağ ailesi, yetkililerden çöz

Ailenin Kanalizasyon Çilesi

Yerel   A+a-

Seyhan ilçesine bağlı Sakarya Mahallesi'nde oturan Nezihe Günçağ, evinin arkasından geçen kanalizasyon boruları patladığı için dışarı akan lağım sularından evin arka tarafını kullanamadıklarını ve yaz günü bütün pencereleri kapatmak zorunda kaldıklarını belirtti. Hepatit C hastası olan eşinin hastalığının kanalizasyon yüzünden ilerlediğini ve kötü koku nedeniyle evde yaşayamaz hale geldiklerini anlatan Nezihe Günçağ, yetkililerden bir çözüm beklediğini dile getirdi.
Evi farelerin bastığını ve gece de kokuyla birlikte sinekler sebebiyle uyuyamadıklarını ifade eden Günçağ, "2 yıldır çalmadık kapı bırakmadık, belediyeye başvurduk, dilekçeler yazdık. Buna rağmen hiçbir sonuca ulaşamadık. Büyükşehir, ASKİ'ye bağlıyor, ASKİ, etüt başkanlığına bağlıyor, hiçbir yetkili ilgilenmiyor. Torunlarım eve gelemiyor, pislikten hastalık kapmaktan korkuyorlar. Kokudan pislikten duramıyoruz özellikle yazın gelmesiyle evimiz sineklerin farelerin ve kurbağaların mekanı oldu" diye konuştu.
MUHTAR ÇÖZÜM İSTİYOR
Sakarya Mahalle Muhtarı Haşim Karen ise Günçağ ailesinin defalarca belediyeye başvuru yapmalarına rağmen hiçbir sonuç alamadıklarını belirtirken, evlerinin arkasına akan kanalizasyon suyu yüzünden koku, sivri sinek ve farelerden perişan olduklarını dile getirdi. Karen, "Vatandaşımızın evinin arkasından geçen kanalizasyon borusunun bir yerinde çökme var bu çökmeye bir u boru atarak problemi çözebilirler. Bunu ihaleye vermeye, proje yapmaya hiç gerek yok. Bir kepçe bir saat çalışarak buradaki sorunu çözer. 2 yıldır mücadele veriyoruz ve bu sorunu çözemiyoruz. Defalarca dilekçe yazmamıza rağmen projede olduğunu söylüyorlar, etüt daire başkanlığına yönlendiriyorlar, hiçbir çözüme ulaşamadık. Bu lağım suları akmaya devam ederse ailenin tamamı hastalanacak. Yetkililerden bu soruna bir an önce çözüm bulmalarını istiyoruz" dedi.

Etiketler // ,

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet