Skip Navigation Links

Kurutmalık Sebzelere Rağbet Artıyor

Gaziantep'in Elmacı pazarında satılan kurutmalık sebzelere,her geçen gün rağbet daha da artıyor

Kurutmalık Sebzelere Rağbet Artıyor

Gündem   A+a-

Gaziantep'in Elmacı pazarında satılan kurutmalık sebzelere, her geçen gün rağbet daha da artıyor.
Yaz aylarının vazgeçilmezi olan kurutmalık sebze ürünlerine, her geçen gün talep artıyor. Patlıcan, biber, domates gibi sebzeler güneşte kurutulduktan sonra satışa hazır hale getirilip, pazarlara sunuluyor. Pazar esnafı, bu mevsimde en çok satılan ürünlerin başında kurutmalık ürünlerin olduğunu, aynı zamanda gurbetten bile insanların bu ürünleri almak için geldiğini belirtti.
Almanya'da gurbetçi kardeşlerinin kurutmalık ürünler almaya geldiğini ifade eden Esnaf İbrahim Efendioğlu, "Onlar kışlık ihtiyaçlarını alıyorlar. Bu mevsimde en çok satılan gördüğünüz gibi bu kurutmalıklardır. Bunlar bu bölgeye has bir şey. Gerek iklimi açısından, gerek taze ürünlerin yetişmesi gerekse de kurutulma yönünden en uygun iklim bu bölgede. Gaziantep'e civar illerden olsun, uzaklardan olsun gelip buradan temin ediyorlar. Kurutmalık açısından şehrimizi renklendiriyoruz. Yerli yabancı turistler geliyor. Özellikle dolmalık daha çok dikkatlerini çekiyor. Kurutmalık olan biber, patlıcan, dolma gibi ürünlerin kurutulması kolay değil. Bunlar çok zor süreçlerden geçiyor. Bayanlar, hanımlar bunu tek tek iplerden geçiriyorlar. Yani göründüğü gibi kolay değil. Onun için bu bölgede en çok rağbet şu anda bu ürünlere" dedi.
Önceleri kimsenin kurutmalık bilmediğini şimdi ise Amerika'ya kadar gittiğini söyleyen Melih Yıldırım, "Çok meşhur olduğu için herkes dolmayı keşfetmeye başladı. Eskiden evlerde yaparlardı. Şu anda evlerde de yapmıyorlar. Çarşıdan pazardan böyle alınıyor. Daha çok köylerde yapılıyor. Kabak içi dışı kazınıyor. Herkes tadını bildiği için baya alıyorlar. Şu anda bunun tadını herkes keşfetmeye başladı. Önce bunu bilen yoktu. İstanbul'dan, İzmir'den gelip alan çok. Bizim Gaziantep insanının yanı sıra, gurbetçilerimiz olur, yerli turistler olur. Genelde rağbet gösterirler" şeklinde konuştu.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet