Skip Navigation Links

Bakırcılık Küçük Ellerde Geleceğe Aktarılıyor

Dedelerinden öğrendikleri Bakırcılık mesleğini geleceğe aktarmaya çalışan çocuklar,hem okul okuyor hem de mesleklerini severek yapıyorlar

Bakırcılık Küçük Ellerde Geleceğe Aktarılıyor

Yaşam   A+a-

Dedelerinden öğrendikleri Bakırcılık mesleğini geleceğe aktarmaya çalışan çocuklar, hem okul okuyor hem de mesleklerini severek yapıyorlar.
Yüzyıllık olan Bakırcılık mesleği 10, 11 ve 14 yaşındaki çocukların elinde geleceğe aktarılmaya çalışılıyor. Bakırcılık mesleğini dedelerinden öğrenen çocuklar, hem okul okuyor hem de bakırcılık mesleğini severek yapıyor. Bakırcılık mesleğini severek yaptıklarını söyleyen küçük ustalar, "Hep dedemi örnek aldım. Bakırcılık işini ondan öğrendim. Şu anda hem okul okuyor hem de bakırcılık mesleğini geleceğe aktarmak için öğreniyorum" dedi.
"BAKIRCILIK MESLEĞİNİ SEVEREK YAPIYORUM"
11 yaşındaki Turan Can Akhan, "Burada dedemin yanında işi öğreniyorum. Bakırcılık mesleğinin severek yapıyorum. Aynı zamanda okula da gidiyorum şu anda, yaz ayları olduğu için burada takılıyorum dedeme yardım ediyorum" şeklinde konuştu.
Bakırcılık mesleğini severek öğrenmeye çalıştığını söyleyen 14 yaşındaki Yahya Nasan ise, "Burada bakırcılık mesleğini öğreniyorum. Güzel bir meslek, ustamız bize eksikliklerimizi söylüyor biz de eksikliklerimiz tamamlayıp bu mesleği gelecekte yaşatmak istiyoruz" diye konuştu.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet