Skip Navigation Links

Olba Kazıları Fotoğraf Yarışması Sonuçlandı

Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin,düzenlediği Olba kazıları Fotoğraf Yarışması'nda Tufan Sezer'in eseri ikinciliğe layık görüldü

Olba Kazıları Fotoğraf Yarışması Sonuçlandı

Kültür Sanat   A+a-

Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin, kazılarına da destek verdiği Silifke ilçesindeki Olba Antik Kenti'ni daha geniş çevrelere tanıtmak amacıyla düzenlediği Olba Kazıları Fotoğraf Yarışması'nı sonuçlandı.
2015 yılı Olba Kazıları'nda geçtiğimiz günlerde çok özel bir mozaiğin bulunması ile Mersin'in tanıtım yüzü olan Olba Antik Kenti'ne ulusal ve uluslararası ilginin artması üzerine harekete geçen Büyükşehir Belediyesi, bu ilginin daha da geniş perspektiften yönetilmesi amacıyla koordinatörlüğünü Öğr. Gör. Tuna Akçay'ın yaptığı Olba Kazıları Fotoğraf Yarışması düzenledi.
Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Türkiye'nin en önemli fotoğraf sanatçılarının katıldığı fotoğraf yarışmasının jüri başkanlığını Olba Kazıları Başkanı Prof. Dr. Emel Erten, jüri üyeliğini Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Aşkın Günay, Olba Kazıları Başkan Yardımcısı Murat Özyıldırım, Olba Kazıları Heyet Üyesi Öğr. Gör. Tuna Akçay ve Fotoğraf Sanatçısı Mustafa Binol yaptı.
Yarışma kapsamında 350 eser, üç tur halinde incelenerek, birinciliği Mustafa Gümüş, ikinciliği Turan Sezer, üçüncülüğü ise yine Mustafa Gümüş elde etti. Mustafa Gümüş iki derecesiyle toplam 3 bin 500 TL para ödülünün de sahibi olurken, Sezer ise bin 750 TL ödül aldı. Ayrıca Fikriye Yıldırım, Turan Sezer ve İsmail Acar da mansiyon ödülleri ile 500'er TL'nin sahibi oldu. Bunun yanı sıra yarışmada bir mansiyon 4 de sergileme ödülü kazanan ve 500 TL para ödülü alan İsmail Acar yarışmanın "En İyi Fotoğrafçısı" ödülüne layık görüldü. Öte yandan İsmail Acar dört fotoğrafıyla, Abdullah Atıl üç fotoğrafıyla, Mustafa Gümüş iki fotoğrafıyla, Münevver Dölek iki fotoğrafıyla, Tufan Bilir iki fotoğrafıyla, Turan Sezer iki fotoğrafıyla, Ege Efe, Erol Özer, Hayrettin Kırdı, İbrahim Duman, Reşit Tok birer fotoğraflarıyla sergileme ödüllerinin sahibi oldu.
Yarışmaya katılan fotoğraflar, Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Olba Kazıları arşivine dahil edilerek, bu arşivin geliştirilmesi amacıyla fotoğraf yarışmasının ikincisinin hazırlıklarına başlandı.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet