Skip Navigation Links

Sokak Hayvanları Eylem Planı Toplantısı Yapıldı

Adana Sokak Hayvanları Eylem Planı Odak Grup Sivil Toplum Temsilcileri Toplantısı,sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve Çukurova Belediyesi'nin katılı

Sokak Hayvanları Eylem Planı Toplantısı Yapıldı

Yaşam   A+a-

Adana Sokak Hayvanları Eylem Planı Odak Grup Sivil Toplum Temsilcileri Toplantısı, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve Çukurova Belediyesi'nin katılımı ile gerçekleşti.
Türkiye Cumhuriyeti Kalkınma Bakanlığı, Çukurova Kalkınma Ajansı, Çukurova Belediyesi, Kimsesiz Hayvanları ve Doğayı Koruma Derneği (KİHAYKO), Doğayı ve Hayvanları Koruma Derneği'nin (DOHAYKO) yer aldığı ve destek verdiği çalışmalar ile Adana'daki sahipsiz sokak hayvanları sorununa kalıcı çözümler amaçlanıyor.
Kimsesiz Hayvanları ve Doğayı Koruma Derneği (KİHAYKO) yönetim kurulu üyeleri, Çukurova Belediyesi ve Doğayı ve Hayvanları Koruma Derneği'nin (DOHAYKO) katıldığı toplantıda pek çok başlık altında gündeme gelen Hayvan Hakları Yasası, aksayan yönler ve sistem açıkları, ilgili personelin özlük hakları, yetkilendirme ve prosedür sorunları, barınaklar ve toplama noktaları, besleme, tıbbi bakım ve rehabilitasyon hizmetleri, kontrol ve takip, toplumun bilinçlendirilmesi, farkındalık çalışmaları, koordinasyon ve iletişim konuları masaya yatırıldı. Adana'daki sokak hayvanları sorunlarına yönelik yapılacak çalışmalar ve önümüzdeki dönem oluşturulacak projeler ile bunlar için işbirliği içerisinde çalışma konusunda ortak mutabakat sağlandı.
Kimsesiz Hayvanları ve Doğayı Koruma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Metin Yıldırım, bilimsel çalışmalar ve araştırmalar sonrası ortaya çıkan, gerçeğe dayalı reel verilerle çözüm aranmasının çok doğru bir yaklaşım olduğunu belirterek, "'Adana'da kurumlar ve STK'ların bu anlamda birlikte çalışmaları ve güç birliği yaratılması çok önemlidir. Ciddi bir çalışma evresindeyiz ve bu çalışmalarımız sonuçlandığında kamuoyu ile bunları paylaşacağız" diye konuştu.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet