Skip Navigation Links

Basın Dostu Başkanı Nazım CULHA!

Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, İskenderun Gazeteciler Cemiyeti Basın Merkezi’ni ziyaret etti

Basın Dostu Başkanı Nazım CULHA!Web
TV

Gündem   A+a-

Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, İskenderun Gazeteciler Cemiyeti(İGC) Basın Merkezi’ni ziyaret ederek, gazetecilerle bir araya geldi. Belediyecilik hizmetlerinin halka ulaşmasında köprü görevi üstlenen basın mensuplarını önemsediğini söyleyen Başkan Nazım Culha, kabulden dolayı İGC Başkanı Şehmus Aslan’a ve göreve başladığı günden beri desteklerini hep yanında hissettiği basın mensuplarına teşekkür etti.

Sosyal, katılımcı ve şeffaf belediyecilik anlayışı çerçevesinde halkla, esnafla, basınla, kamu kurum ve kuruluşlarıyla her zaman bir arada olduğunu ifade eden Başkan Culha, başarılı çalışmalar gerçekleştirdiğini belirtirken, bu başarının temelinde de basının büyük katkısı olduğunu dile getirdi. Görev yaptığı 16 aylık süre içerisinde Arsuz’a kazandırdığı hizmetlerle, hayata geçirmek istediği projeleri de anlatan Başkan Culha, Akçalı- Gökmeydan Turizm Master Planı’nın Bakanlık tarafından onaylandığı müjdesini verirken, turizm yatırımı yapmak isteyen yatırımcılara da çağrıda bulundu.

Asli belediyecilik hizmetlerinin yanı sıra sosyal belediyecilik anlamında da önemli projeler hayata geçirdiklerini söyleyen Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha’nın konuşmasından önemli satır başları şöyle:

 

“Halkla aramızda köprüsünüz

Sizlerle sürekli toplantılarımızda veya teknik inceleme gezilerimizde bir araya geliyoruz, ama bu sefer biz sizleri ziyaret etmek istedik. Kabulden dolayı İGC Başkanımız Şehmus Aslan’a teşekkür ederim. Bizler sürekli basın ve halkla iç içeyiz. Bugüne kadar hakkımızda gerek olumlu, gerek olumsuz yazı yazan tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Yazdıklarınızdan almamız gereken mesajları alıyoruz. Bildiğiniz gibi Arsuz, inanılmaz büyük ölçekli bir ilçe. Coğrafyamız çok geniş. Bizim her noktada yaptığımız çalışmayı ilçe sakinlerinin görmesi mümkün değil. Ama sizin aracılığınızla yaptığımız tüm çalışmalar halkımıza yansıyor. Halkla aramızda köprüsünüz. Başarımızın temelinde sizin de katkınız çok büyük.

Arsuz, şantiye alanı gibi

Şuanda Arsuz bir şantiye konumunda. Her mahallesinde bir çalışma var. 34 mahallemizin her biri birbirinden bağımsız bir yerleşim birimi. Dolayısıyla her mahalleyi ayrı bir bölge gibi kabul edip, ona göre hizmet vermeniz lazım. Bu da hizmetin mahalleye biraz geç ulaşmasını sağlıyor. Hem belediyemizin, hem de Hatay Büyükşehir Belediyesi ile ortaklaşa hayata geçirdiğimiz projeler var. Şu anda 9 adet çok amaçlı sosyal tesisimizin kaba inşaatı bitmek üzere. Selde yıkılan Höyük Köprümüz yeniden yapılarak hizmete açıldı. Zilli Deresi Köprümüzün temel atma töreni yapıldı. Yeni Arsuz köprümüz ise ihale aşamasında. Karaağaç Semt Pazarı’mız bitmek üzere. Arsuz Semt Pazarı’mızın projesi bitti, ihale aşamasındayız. Karaağaç, Madenli, Gözcüler, Arsuz Merkezde parke çalışmalarımız hızla sürüyor. Arsuz Sahil Projemizin 300 metrekarelik kısmı bitmek üzere. Fen İşleri ekibimiz harıl harıl çalışıyor. Şu anda Beyköy Mahallemizin Camii istinat duvarı yapılıyor. Üçgüllük Mahallemizde 1,5 kilometre asfalt çalışması sürüyor. Akçalı – Arpaçiftlik mıntıkasındaki sitelerde satıh kaplama asfalt çalışmamız yapılıyor. Belediyemizin 320 bin metrekarelik satıh kaplama asfalt ihalesi 31 Ağustos’ta yapılacak. 81 bin nüfusa göre dizayn edilmiş bir ilçeyiz, ancak yaz mevsiminde 250 bin kişilik bir şehre hizmet vermeye çalışıyoruz. Bayramda Gökmeydan MOBESE kayıtlarına göre ilçemize 28 bin aracın giriş yaptığı tespit edildi. Bu da yaklaşık 350 bin kişi demektir. Mevcut personelimizle vatandaşlarımıza en iyi hizmeti vermeye çalışıyoruz. Biz iyi işler yaptığımıza inanıyoruz. Takdir halkındır. Yakında taziye evi projelerimizin yapımına başlayacağız. İlk taziye evimizin ihalesi 28 Ağustos’ta yapılacak. Artık taziye çadırlarını kaldırmamız gerekiyor. İlçe konseptine yakışır taziye evleri yapacağız.

 

Buyurun turizm yatırımına

Turizm ilçesinde, sürekli turizm konuşuyoruz. Sizin aracılığınızla bir duyuru yapmak istiyorum; birinci turizm bölgemiz olan Akçalı bölgesinin (Orman deposundan sonra başlar, Gökmeydanı’na kadar gider) ‘Turizm İmar Planı’ bakanlıkça onaylandı. Burada yatırım yapmak isteyenler için çok büyük ölçekli parseller var.  Yatırımcılarımıza her türlü desteği sunmaya hazırız. İkinci bölgemiz Gökmeydan ile Gözcüler, oranında ihalesi hazır.

 

En can alıcı sorunumuz altyapı

En can alıcı ve en önemli sıkıntımız ise altyapı. Altyapı ile ilgili tüm kadrolarımız Büyükşehir Belediyesi ile istişare halinde. Bildiğiniz gibi altyapı için Arsuz’u iki bölgeye ayırdık. Birinci bölge İskenderun - Pirinçlik arası. Oranın projesi Ocak ayında ihale edildi. Pirinçlik’ten Kale’ye kadar olan ikinci kısmın da ihalesi Temmuz ayında gerçekleşti. Hatay’daki 15 ilçe içerisinde altyapısı olmayan tek ilçeyiz. Pratikte bunun sıkıntısını çok yaşıyoruz. Özellikle Arsuz ve Karaağaç’ta… Çünkü yapılaşmanın hat safhada yoğunlaştığı bölgeler buralar… Yapılan çalışmalar sonucunda altyapının birinci bölümü yani Gürsel’den başlayıp, Pirinçliğe kadar olan kısmın altyapısı direk İskenderun Arıtma Tesisi’ne bağlanacak. Birinci etap için projenin çizilmesi için 300 gün gerekiyor. Muhtemelen 2016 yılının başında proje bitecek ve o bölgenin altyapı ihalesi yapılacak. İkinci bölüm için arıtma tesisi Gülcihan’da bulunan askeriyenin hemen üst kısmında yapılacak. Tüm çöpler orada toplanıp deşarj edilecek. Altyapı ile ilgili son meclis toplantısında Hatay Büyükşehir Belediye Başkanına 270 milyon liralık ‘Borçlanma Yetkisi’ verildi. Dolayısıyla biz Büyükşehir Belediyemizin ve HATSU’nun 2016 yılında altyapı çalışmalarına başlayacağına inanıyoruz. Bu konunun hassasiyetle üstünde duruyoruz. Altyapının yapılmasıyla, en büyük sorunumuzu çözmüş olacağız.

 

Arsuz’a itfaiye kurulacak

Biz 16 ay 14 gündür görevdeyiz. Bugüne kadar Arsuz Belediye Meclisi’nden imar tadilatı ile ilgili hiçbir madde geçmedi. Halkımıza pırıl pırıl ve temiz plajlar yaratmak için çalışmalarımız hızla sürüyor. Tüm plajlarımızda can kurtaranlar mevcut.  Büyükşehir Belediyesi ile sıkıntılarımızı sürekli paylaşıyoruz. İlçemize en kısa zamanda itfaiye birimi de kurulacak. Bize ait Gözcüler Hizmet binasının bir kısmına itfaiye kurulmasını önerdik. Karaağaç Bölgesi’nin de İskenderun İtfaiyesinden faydalanmasını talep ettik. Karaağaç Mahallesi’nin dört mahalleye bölünmesi ile ilgili meclis kararını İçişleri Bakanlığı’nın imzalamasını bekliyoruz.

 

Ülkenin huzura, barışa, sükunete ihtiyacı var

Arsuz, seçime her zaman hazır. Seçimlerde oylarını hem koruyup hem arttıran tek ilçeyiz. Çünkü, biz halkımızla, örgütümüzle ve adaylarımızla barışığız. 7 Haziran seçiminin sonuçları tabiî ki gönlümüzden geçen sonuçlar değildir. Bu ülkede sıkıntılar var. Bizim huzura, barışa ve sükûnete ihtiyacımız var. Bunu sağlamak adına şuanda mevcut partilerin hepsi kendi ideolojilerini, kendi görüşlerini saklı tutmak kaydıyla bu ülke için uzlaşmak zorundalar. Zaten koalisyon bir ortaklıktır, uzlaşı kültürüdür. Bu ülkenin selameti ve huzuru için de biran önce hükümetin kurulması gerekir. Bakın; biz 1,5 yılda üç seçim gördük. Ve gerçekleşen seçimlerin ciddi bir maliyet ve hırpalanma olduğunu hepimiz çok iyi biliyoruz. Şuanda ekonomik durumda diplerdeyiz. Bu sebeple yeniden seçim yapılmamalı ve biran önce koalisyonun kurulması gerekmektedir.”

Basın Dostu Başkanı Nazım CULHA! videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet