Skip Navigation Links

Yenişehir Kaymakamlığı'na Hissedilebilir Yüzey Döşemesi Yapıldı

Mersin'in Yenişehir Kaymakamlığı,görme engellilerin rahatlıkla girip çıkabilmeleri için Hükümet Konağı'na 'hissedilebilir yüzey'döşemesi yaptı

Yenişehir Kaymakamlığı'na Hissedilebilir Yüzey Döşemesi Yapıldı

Gündem   A+a-

Mersin'in Yenişehir Kaymakamlığı, görme engellilerin rahatlıkla girip çıkabilmeleri için Hükümet Konağı'na 'hissedilebilir yüzey' döşemesi yaptı.
Yenişehir Kaymakamı Dr. Mustafa Özarslan, yaptığı yazılı açıklamada, Yenişehir Hükümet Konağı'nda görme engelli vatandaşlara, kamu hizmetlerinde erişebilirlik ve kolaylık sağlamak amacıyla Erişebilirlik İzleme ve Denetleme Yönetmeliğine göre 'hissedilebilir yüzey' (sarı bant otoban) döşemesi yapıldığını bildirdi. Kaymakam Özarslan, Hükümet Konağı içinde görme engelliler için yapılan hissedilebilir yüzeyli yürüme ve kılavuz yollarının görme engellilerin hayatlarını kolaylaştırmak ve kamu hizmetlerine ulaşılabilirliği arttırmak amacıyla gerçekleştirildiğini kaydetti.
Görme engelli vatandaşlardan Kutbettin Çetin ve Fadime Şahin, Hükümet Konağı'ndaki hissedilebilir yüzeyli kılavuz yolunu ilk kullanan vatandaşlar oldu. Kutbettin Çetin, uygulamanın yaygınlaşmasını, mesafelerin daha uzun tutulmasını talep ederken, Kaymakam Özarslan'a bu duyarlı çalışmasından dolayı teşekkür etti.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet