Skip Navigation Links

Bozyazı Emniyetinden Vatandaşlara 'Duyarlı Olun' Uyarısı

Mersin'in Bozyazı İlçe Emniyet Müdür Vekili Ali Eskin,Türkiye'de son zamanlarda artan terör olaylarına dikkat çekerek,halkı duyarlı ve uyanık olmaları

Bozyazı Emniyetinden Vatandaşlara 'Duyarlı Olun' Uyarısı

Gündem   A+a-

Mersin'in Bozyazı İlçe Emniyet Müdür Vekili Ali Eskin, Türkiye'de son zamanlarda artan terör olaylarına dikkat çekerek, halkı duyarlı ve uyanık olmaları konusunda uyardı.
Bozyazı İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polis Bürosu ekipleri tarafından Çopurlu Mahallesi'nde huzur toplantısı düzenlendi. Bir kahvehanede düzenlenen 'Huzur-Güvenlik ve Bozyazı'da Suriyeli işçiler' konulu toplantıya, Bozyazı İlçe Emniyet Müdür Vekili Ali Eskin, Çopurlu Mahalle Muhtarı Hasan Akı ve çok sayıda vatandaş katıldı. Toplantıda konuşan Emniyet Müdür Vekili Eskin, yaklaşık bir ay önce Tarsus ilçesinden Bozyazı'ya atandığını söyledi. Bozyazı ilçesinde bir sıkıntı bulunmadığını, ancak olmayacağının da garantisi bulunmadığını dile getiren Eskin, bu nedenle rehavete kapılmadıklarını ve gerekli tedbirleri aldıklarını belirtti. Bozyazı'da huzurlu ve güvenli ortamın devamı için mutlaka vatandaş ile polisin işbirliği içerisinde olması gerektiğini vurgulayan Eskin, konum olarak geniş bir alana yayılan Bozyazı'da polisin her an her yeri denetleme şansına sahip olmadığını kaydetti. Vatandaşların, şüphelendikleri herhangi bir durum, kişi veya olayla ilgili ALO 155 hattını arayarak polise bilgi vermelerinin toplum menfaatine ve Bozyazı'da huzur ve güvenliğin devamı için bunun şart olduğunu ifade eden Eskin, "D-400 karayolu Bozyazı'nın içerisinde geçmekte. Burası bir geçiş güzergahı olduğu için çok önemli. Tanımadığınız insanlara karşı duyarlı ve uyanık olmalısınız. Bir şey olmaz diye düşünmeyin, bize yardımcı olun. Olumsuz durumları, duyduğunuz gördüğünüz olayları bize bildirin. Yaşantımızın daha güzel ve huzurlu olması için şart" dedi.
Teröristlerin güvenlik güçlerine ve sivil halka karşı saldırı düzenlediğini, vatan uğruna polis ve askerlerin şehit düştüğünü söyleyen Eskin, güvenlik mensubu olarak meslektaşlarının şehit edilmesinden büyük acı yaşadıklarını dile getirerek, bütün şehitlere Allah'tan rahmet, ailelerine de sabır diledi. Vatandaşları uyaran Eskin, "Terör bize uzak demeyin. Bakın geçenlerde Bozyazı'nın evladı olan meslektaşımız polis memuru Sedat Yabalak teröristler tarafından kaçırıldı. Allah'tan ailesine sabır diliyorum" diye konuştu.
"ŞEHİTLERİMİZE SAYGIYI UNUTMAYALIM"
Vatandaşlara ülkenin her tarafına şehit haberinin gittiği bir ortamda daha duyarlı ve hassas davranmaları konusunda ricada bulunan Eskin, "Eskiden bir mahallede, sokakta bir cenaze olduğu zaman komşular saygıdan dolayı bir hafta boyunca radyo, televizyon ve müzik aygıtlarını açmazlardı. Hem ölüye hem de yakınlarına saygıdan dolayı. Şehitlerin geldiği bir dönemde Bozyazı'da yapılan düğün ve eğlencelerde havai fişek atılıyor. Elbette izin alınarak atılıyor. Düğün yapılmasın demiyoruz. Elbette yaşam bir şekilde devam edecektir ama şehitlerimize de saygıyı unutmayalım" ifadelerini kullandı.
"BOZYAZI'DA KAYITLI 100 SURİYELİ VAR"
Tarsus'ta görev yaptığı dönem içerisinde 15 binin üzerinde Suriyelinin kayıt altına alındığı, Bozyazı'da ise 100 Suriyelinin kayıt altında olduğu bilgisini de veren Eskin, ilçeye gelen Suriyelilerin kayıt altına alınabilmeleri için de halktan destek istedi. Bozyazı'ya gelen Suriyelilere ev kiralandığında veya işyerinde çalıştırıldığında polise haber verilmesini isteyen Eskin, ilçede Suriyelilerle ilgili pek fazla sıkıntı ve sorun olmadığının da altını çizdi.
Toplantıya katılanların sıkıntılarını da dinleyen Eskin, bir vatandaşın, "ALO 155'e bildirimde bulunmak istiyoruz, ancak ismimiz dışarıya sızar diye çekiniyoruz" demesi üzerine de "ALO 155'e gelen tüm ihbarlar, bilgiler kayıt altına alınır. Devlet sırrı niteliğini taşır. Bu nedenle herhangi bir konuda ihbarda bulunan vatandaşın isminin dışarı sızması mümkün değil. Devlet sırrı olarak kalır. Sızdığı tespit edilirse sızdıran görevli hakkında cezai işlem başlatılır. ALO 155'i güvenle kullanabilirsiniz. İç huzuru ile hiç çekinmeden 155'i arayın" dedi.
Eskin, polislerin de eksikleri olabileceğine işaret ederek, Bozyazılılardan, polise ilişkin gördükleri eksiklikleri bildirmelerini de istedi.
Toplantının sonunda Toplum Destekli Polisler tarafından katılımcılara çeşitli bilgilerin yer aldığı magnet dağıttı.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet