Skip Navigation Links

Prime Mall'den Satranç'ta Büyük Hamle

Türkiye'de ilk kez 4-5-6 yaş guruplarında 400 miniğin katılımıyla satranç turnuvası gerçekleşti.

Gündem   A+a-

 
Prime Mall’den Satranç’ta Büyük Hamle
 
 
Türkiye’de ilk kez 4-5-6 yaş guruplarında 400 miniğin katılımıyla satranç turnuvası gerçekleşti. Ana okul çağındaki çocukların yarıştıkları turnuvalara katılan 400 sporcunun tamamına madalya takıldı
 
 
Türkiye satranç federasyonu Hatay il temsilcisi Sultan Taban’ın girişimleri sonucu Prime Mall alış veriş merkezinin destek ve ev sahipliğinde gerçekleştirilen turnuvada 4,5,6 yaş gurubunda Türkiye rekoru kırıldı.
 
Turnuvalara Tırtıl,Pamur,Gelişim,Demirçelik kreş ile Dr Gani Bahadırlı 75. yıl ana okulu, Nene Hatun Ana okulu ve İskenderun satranç kulübünden toplamda 400 sporcu katıldı. İlk hamleyi Prime Mall alış veriş merkezi müdürü Arzu Özerdem ve İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su’nun yaptığı turnuvalar iki gün sürdü. Arzu Öz Erdem ve Kaymakam Su yaptıkları açıklamalarda spor’un önemine dikkat çekerek , özellikle çocukların gelişimi açısından önemli bir etken olan satrancın çocuklarda ruhsal ve zihinsel gelişime büyük katkı sağladığına dikkat çektiler. Yaş gurubu ve katılım sayısı açısından Türkiye’de ilk olma özelliğini taşıyan turnuvada minikler kadar anne ve babalar da heyecanlandılar. Çocukların heyecanını görüntülemek için bir birleriyle yarışan veliler zaman zaman izdihama neden oldular.
 
400 Minik sporcuya madalya
 
 
Prime Mall alış veriş merkezinde iki gün süreyle yapılan turnuvalara katılan 4-5-6 yaş gurubundaki 400 sporcunun tamamına katılım belgesi ve madalya verildi.
Satranç Federasyonu il temsilcisi Sultan Daban yaptığı açıklama’da kendilerine bu turnuvayı düzenlemede destek olan AVM müdürü Arzu Özerdem ve ekibine teşekkür etti. Daban amaçlarının çocuklara satranç sporunu sevdirmek, turnuva tecrübesi kazandırmak ve kendilerine olan öz güvenlerini geliştirmek olduğunu söyledi. Sporcuların tamamına madalya takıldığını belirten Daban “ kategori olarak birinci ikinci seçmedik, zaten onlar turnuvaya katılmakla başarılı oldular” şeklinde konuştu.
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet