Skip Navigation Links

Bircan Ameliyat İçin Yardım Bekliyor

Adana'da,beyninde tümör bulunan 24 yaşındaki Bircan Şenses'in yaşaması için ameliyat edilmesi gerekiyor

Bircan Ameliyat İçin Yardım Bekliyor

Gündem   A+a-

Adana'da, beyninde tümör bulunan 24 yaşındaki Bircan Şenses'in yaşaması için ameliyat edilmesi gerekiyor. 37 bin liralık ameliyat masrafını karşılama gücü olmayan ailesi, destek bekliyor.
2005 yılında şiddetli baş ağrısıyla uyanan Bircan Şenses, bir ay yoğun bakımda kaldı. Ardından felç geçiren Şenses, 2006'da AK Parti Adana İl Başkanı ve milletvekillerinin yardımıyla İstanbul'da özel bir hastanede ameliyat oldu. Genç kız, ameliyattan sonra tekrar konuşmaya başladı ve ailesinin desteği ile yürümeye başladı. Ancak ailesi maddi durumu nedeniyle Şenses'in tedavisini devam ettiremedi. Kısa süre önce tekrar ellerini ve ayaklarını kullanamamaya başlayan Şenses, 15 gün önce de konuşma yetisini kaybetti.
"9 SENEDİR PROBLEMİ YOKTU"
Bircan Şenses'in ablası Gülseren Şenses (30), hastalığı 2005 yılında fark ettiklerini kaydederek, "Bircan uyandığında şiddetli baş ağrısıyla komaya girdi. Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde bir ay komada kaldı. Komadan çıktıktan sonra aldılar. Ameliyattan kısa süre sonra ağır nöbetler geçirmeye başladı. Geçirdiği nöbetlere bağlı olarak felç kaldı. 2006'da AK Parti Adana İl Başkanı ve milletvekillerinin yardımıyla İstanbul'da özel bir hastanede ameliyatı yaptılar. Ameliyattan sonra iyiydi. Yüzündeki felçlik, konuşamaması, görememesi hepsi düzeldi. Bizim desteğimizle yürüyordu. 9 senedir problemi yoktu. Maddi durumumuzun yetersiz olmasından tedavinin devamını getiremediğimizden dolayı bu duruma geldi tekrar" diye konuştu.
"HER GEÇEN DAKİKA ALEYHİNE"
Bircan'ın beyninde su toplanması ve tümör olduğunu belirten Gülseren Şenses, "Geçen her dakika onun aleyhine. En kısa zamanda ameliyat olması gerekiyor. Ameliyatı çok riskli. Ameliyat olmadığı takdirde uzun yaşayamayacak. Ameliyatın bir an önce yapılması gerekiyor. Gün geçtikçe durumu kötüye gidiyor. Önce ayaklarını kaybetti, yürüyememeye başladı. Ondan sonra ellerini kullanamaz hala geldi. Son 15 gündür konuşma yetisini kaybetti. Şu anda göz damarlarına zarar veriyor ve göz bozukluğu oluşuyor" dedi.
"AMELİYAT MASRAFI 37 BİN LİRA"
Şenses, ameliyatı riskli olması nedeniyle iyi bir doktorun yapması gerektiğini kaydederek, "Biz araştırdık. Ameliyat riskli olduğu için iyi bir doktorun ameliyat yapması gerekiyor. Bunu da özel hastanede bulduk. Ameliyat masrafı 37 bin lira civarında. Öncelikle Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Başbakanımız Ahmet Davutoğu ve Adana Valimiz Mustafa Büyük ile hayırsever işadamlarından yardım istiyoruz. Ne olur bize yardım ellerini uzatsınlar. Bircan hayat dolu bir insan. Onun yaşama tutunmasına yardım etsinler" ifadelerini kullandı.
Şenses, iyi geçecek bir ameliyatın ardından Bircan'ın tekrar sağlığına kavuşabileceğine dikkat çekerek, "Konuşması düzelecek. Felcin belli kısmı gidecek. İyi bir fizik tedavi ile yürüyebilir. Çünkü ayaklarında hissizlik falan yok. Sadece rahatsızlıktan dolayı beyin vücuda hükmetmiyor" dedi.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet