Skip Navigation Links

Üstün Dökmen MKÜ'de

Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) 17. Bahar Şenlikleri Kapsamında Tanınmış Akademisyen, Psikolog, Yazar Ve Televizyon Programcısı Prof. Dr. Üstün Dökme

Gündem   A+a-

 
 
Üstün Dökmen MKÜ’de
Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) 17. Bahar Şenlikleri Kapsamında Tanınmış Akademisyen, Psikolog, Yazar Ve Televizyon Programcısı Prof. Dr. Üstün Dökmen’i Ağırladı.
17. Bahar Şenlikleri’nin Atatürk Konferans Salonu’nda Gerçekleştirilen Kutlamalarının Açılış Konuşmasını Yapan MKÜ Öğrenci Konseyi Başkanı Kasım Tuncer, “Üniversitelerle Özdeşleşen Ve Büyük Bir Heyecanla Beklenen Bahar Şenlikleri Yoğun Geçirilen Bir Yılın Stresini Atmak Ve Birbirimizle Birlik Beraberlik İçinde Güzel Günler Geçirmek İçin Düzenlenmektedir. Biz Öğrencilere Düşen Bize Yakışır Şekilde Hareket Etmek Ve Şenliklerin Amacından Sapmadan Gerçekleştirilmesini Sağlamaktır.” Diye Konuştu.
MKÜ Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Salih Güder De MKÜ'nün Kuruluşunun 19. Yılında Dinamik, Üretken, İşbirliğine Önem Veren, Dünya İle Bütünleşen, Dinamik Gençliğini Koruyan Ve Kalıcı Kılan Bir Bilim Ve Hoşgörü Adresi Olduğunu İfade Etti.
Prof. Dr. Hüsnü Salih Güder, Geleneksel Hale Gelen Bahar Şenlikleri İle Öğrencilerin Çok Yönlü Bireyler Olmalarının Yanı sıra Kültürel, Sanatsal Ve Sportif Çalışmalarını Sunma, Toplum İçerisinde Bireysel Sorumluluk Kullanma Ve Halkla Bütünleşmelerini Amaçladıklarını Söyledi.
 
Birbirinden Farklı Etkinliklerin Yapıldığı Konferans Salonunda İlk Olarak Kürsüye Neyzen Baba Ve Üniversitemiz Öğrencilerinden Aykan Aydoğan, Mehmet Ali Ezer, Mahmut Yağmurcukardeş Geldi. Grup Dinleyicilere Sunduğu Müzik Ziyafetiyle Unutulmaz Dakikalar Yaşatırken Sonrasında Sahne Alan Mustafa Yazıcı Devlet Konservatuvarı Öğrencileri Enstrümantal Ve Sözlü Müzik Dinletileri İle Büyük Beğeni Topladılar.
Konuşma Ve Müziklerin Ardından Alkışlarla Sahneye Gelen Prof. Dr. Üstün Dökmen’e Akademik Ve İdari Personelin Yanı sıra Öğrenciler Tarafından Da Büyük İlgi Gösterildi. Konferansa İlginin Fazla Olması Ve Salonun Kapasitesinin Dolması Nedeniyle Ayakta Kalan Dinleyiciler Programı Sine vizyon Gösterisiyle Diğer Salonlardan İzlemek Zorunda Kaldı.
Dökmen, Mustafa Kemal’in Üniversitesinde Olmaktan Büyük Mutluluk Duyduğunu Belirterek Başladığı Konuşmasında Hayata Ve Üniversite Gençliğine Dair Görüşlerini Mizahi Bir Dille Aktarırken Dinleyicileri Hem Güldürdü, Hem Düşündürdü.
Dünyada Ve Ülkemizde Çoğu İnsanın Özellikle De Gençlerin Var Olan Bilgilerini Test Etme, Aklın Süzgecinden Geçirme Gibi Alışkanlıklara Sahip Olmadıklarını, Az Bilgi İle Çok Fikir Sahibi Olduklarını Oysa Bu Durumun Tehlikeli Olabileceğini Anlatan Dökmen, Özellikle De Üniversite Gençliğinin Bu Sığlıktan Kurtulabilmesi İçin Mutlaka Çok Okuma, Gözlem Yapma, Hipotezleri Test Etme Ve Pozitif Düşünebilme Alışkanlıklarına Sahip Olması Gerektiğine Değindi.
Okumak İçin İki Eli Bir Araya Gelmeyen Toplumların İki Yakasının Da Bir Araya Gelemeyeceğini İfade Eden Profesör Dökmen, Gençlere Hayata Farklı Pencerelerden Bakabilmeleri İçin Bilgilerini Eleştirel Gözle İrdeleyebilmeleri Gerektiğini Söyledi.
Üstün Dökmen, Hayatımızın Süresinden Olmasa Da Finalinden Sorumlu Olduğumuzu Bu Nedenle İnsanlığa Hizmet Ederek Yaşamak Gerektiğine Dikkat Çekerek Gençlerden, Sosyal Sorumluluk Projelerinde Görevler Almalarını İstedi. Dökmen, “Hayatınızın Yedeği Yok. Bu Hayatı En İyi Şekilde Değerlendirmek İçin Çaba Göstermek Gerek. Bir Hayvan Besleyin, Bir Çocuğa Haftada İki Saat Ücretsiz Ders Anlatın, Bir Kültür Fakirini Müzeye Götürün, Haftada Bir İki Saat Çocuk Esirgeme Kurumunda Gönüllü Çalışın Kısaca Sadece Kendiniz İçin Değil, Aileniz, Komşunuz, Çevreniz Ve Ülkeniz İçin De Çalışmalar Yapın. Bunu Yaparsanız İşte O Zaman Hayatınız Yaşadığınıza Değmiştir” Dedi. Üstün Dökmen Ayrıca Gençlere İtişmek Yerine İşbirliği Yapmak İçin Çalışmalarını, Birbirlerinin Söylediklerine Olmasa Da Kişiliğine Ve Duygularına Saygı Duymalarını, Yeteneklerini Abartmadan Ve Küçümsemeden Doğru Değerlendirmelerini Ve Var Olan Yeteneklerine Uygun Olarak Bir Yaşam Rotası Çizmelerini Tavsiye Etti.
Konferansın Sonunda Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Koç, Prof. Dr. Üstün Dökmen’e Teşekkür Ederek Günün Anlam Ve Önemini Belirten Bir Plaket Ve Çiçek Takdim Etti.
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet