Skip Navigation Links

Söğüt'tün Gıda Denetimi

Adana İl Gıda,Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ahmet Söğüt,Çukurova ilçesindeki gıda işletmelerini denetledi

Söğüt'tün Gıda Denetimi

Gündem   A+a-

Adana İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ahmet Söğüt, Çukurova ilçesindeki gıda işletmelerini denetledi.
Ahmet Söğüt, ziyaretler esnasında yaptığı açıklamada, Adana İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü olarak gıda güvenilirliğini sağlamak ve halkın sağlığını ve menfaatlerini korumak amacıyla, riske dayalı denetim esasları çerçevesinde 7 gün 24 saat denetim anlayışıyla gıda denetim faaliyetlerini sürdürdüklerini ifade etti.
Adana'nın zengin mutfak kültürü ve "Adana Kebabı" başta olmak üzere kebap çeşitleri yönüyle ülkede ve yurtdışında bilinilirliği yüksek bir marka haline geldiğini kaydeden Söğüt, bu durumun özellikle halkın güvenilir gıda tüketmesi, sağlığının ve menfaatlerinin korunması konusundaki sorumluluklarını daha da artırdığını söyledi.
Gıda arzının bulunduğu her yerde, özellikle gıda güvenilirliği ve gıda hijyeni konusunda denetimlerin sıklaştırıldığını ifade eden Söğüt, gıda güvenilirliğinin temininde gıda işletmecilerinin birinci derecede sorumlu olduklarını söyledi. Özellikle kendilerinin de bir gıda tüketicisi olduklarının bilinci içerisinde gıdaların tekniğine uygun olarak hazırlanması, taşınması, uygun şartlarda muhafaza edilmesi ve piyasaya arz edilmesi başta olmak üzere bozulmuş, son kullanma tarihi geçmiş ürünlerin piyasaya arz edilmemesi ve denetimlerde kontrol görevlisi personellere yardımcı olmalarının gıda işletmecilerinin en önemli sorumluluklarını oluşturduğunu ifade etti.
Ziyaretler esnasında özellikle hijyen konusuna vurgu yapan Ahmet Söğüt, hava sıcaklıklarının çok yüksek olduğu bu mevsimde mikrobiyolojik etmenlerden kaynaklanan risklerin gıda güvenilirliğini tehdit ettiğini, bu nedenle soğuk zincirin bozulmamasının gerektiğini söyledi. Sebze yemeklerinin ve salataların zengin mutfak kültürü içerisinde önemli bir yeri olduğunu, özellikle herhangi bir ısıl işleme tabi tutulmadan tüketilen sebzelerin çok iyi yıkanması gerektiğini, bu konuda sebzelerin sirkeli suda bekletilmesinin pratik bir çözüm olabileceğini ve özellikle toplu tüketim işletmelerinin bu konuya çok hassasiyet göstermeleri gerektiğini ifade etti.
Ziyaret esnasında tüketicilerle de sohbet eden Ahmet Söğüt, "En iyi gıda denetçisi tüketicinin kendisidir" düsturundan hareketle bütün vatandaşları birer gıda denetçisi olarak gördüğünü söyleyerek bu konuda vatandaşları daha bilinçli ve duyarlı olmaya davet ettiklerini söyledi. Söğüt, "Ayrıca vatandaşlarımızın gıdaya ilişkin her türlü şikayet ve taleplerini Türkiye'nin her yerinden devletin yetkili birimlerine ulaştırabilmeleri için bakanlığımızca oluşturulan "Alo Gıda 174" hattını arayabilirler. Alo Gıda hattına gelen şikayet ve taleplerin tamamının anında değerlendirmeye alındığını ve sonuçlarının internetten takip edilebildiğini ifade etti.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet