Skip Navigation Links

Başkan Eryılmaz'dan Su İle İlgili Açıklama

Kilis Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Eryılmaz,son günlerde artan sıcaklıktan kaynaklanan aşırı ve gereksiz su tüketiminden dolayı kamuoyunu bil

Başkan Eryılmaz'dan Su İle İlgili Açıklama

Gündem   A+a-

Kilis Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Eryılmaz, son günlerde artan sıcaklıktan kaynaklanan aşırı ve gereksiz su tüketiminden dolayı kamuoyunu bilgilendiren bir açıklama yaptı.
Eryılmaz, yaz aylarında, aşırı sıcaklıktan dolayı şehrin içme suyu kaynağının Yeni Yapan ve Seve Barajı olduğu, buralardan beslenen depoların günlük olarak dolmadan aynen geldiği gibi tüketim olarak çıkmaya başladığı belirtti.
Eyrılmaz, "Takriben günlük 25 bin ton su sarfiyatı olduğu, bazı bölgelerde aşırı su tüketimi ve tasarrufa dikkat edilmiyor. Hatta israf edildiği gözlenmiştir. Bu nedenle gereksiz araba yıkama, bahçe sulama, sokak yıkama faaliyetlerde bulunarak içme suyunu tasarruflu kullanmayanlar hakkında gerekli yasal işlemler yapılacaktır" dedi.
Su borcunu ödemeyen kişilerin aşırı su tüketiminde bulunduğuna dikkat çeken Eryılmaz, "Takriben 5 milyon civarında su alacağı ödenmediğinden, özellikle su borcunu ödemeyenler tarafından daha çok su tüketimi yapıldığı tespit edilmiştir. Bundan böyle son 2 aylık su faturası borcunu ödemeyen abonelerin suları kesilecektir. Vatandaşlarımızın su kullanımına dikkat etmelerini, dikkat etmeyenleri uyarmalarını rica ederiz" dedi.
Son olarak Temmuz ayı meclis toplantısında alınan karar ile meskenlerin kullandıkları içme suyu tonu 1.85 iken 12 tona kadar olan miktarı 1.55'e düşürdüklerini söyleyen Eryılmaz, "Vatandaşlarımıza her konuda ödeme kolaylığı sağlanmıştır. Bu vesile ile herkese bu konuda daha dikkatli olmalarını ve bizlere yardımcı olmalarını önemle rica ederim" diye konuştu.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet