Skip Navigation Links

Türk yardımları Gazze sınırında bekletiliyor

Öte yandan Mısır'ın sınırı kapatmasına ülkedeki muhalefet de tepki gösteriyor. Müslüman Kardeşler'den bağımsız milletvekili Ferit İsmail Abdülhalim İH

Gündem   A+a-

İsrail'in kara operasyonu başlatmasının ardından Mısır hükümeti, Refah Sınır Kapısı'ndan yardımların geçmesine güvenlik sebebi ile izin vermiyor. Ayrıca birçok yardım kuruluşu, yardımların Gazze Şeridi'ne geçirilmesi için çaba sarf ediyor.

Türk Kızılayı da Mısır'ın Ariş kentine kurduğu merkez ile Türkiye'den getirilen yardımları Mısır Kızılay'ına teslim ediyor.

Öte yandan Mısır'ın sınırı kapatmasına ülkedeki muhalefet de tepki gösteriyor. Müslüman Kardeşler'den bağımsız milletvekili Ferit İsmail Abdülhalim İHA'ya yaptığı açıkalamda, "Dünden beri bir tane buğday tanesi bile geçmedi, oradaki insanlara yazık" dedi.

Kimse Yok Mu Derneği'nden Eyüp Avcan ise Gazze'ye ilaç ve gıda yardımı yapmaya çalıştıklarını söyledi. Avcan, "Burada kapının açılmasını ve ilaçların içeriye alınmasını bekliyoruz. Bu kapıdan ilacın dışında bir yardım şu an içeriye alınmıyor" diye konuştu. Gazze'ye ilaç yardımı sokmayı başaran Cansuyu Derneği Dış İlişkiler Koordinatörü Musa Budak da, "Bu olay Türkiye'nin kadirşinaslığıdır. Kardeşlerimize elimizden geldiğince yardım yaptık, ilaç yardımlarımızı Gazze Şeridi'ne ulaştırdık" şeklinde konuştu.

 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet