Skip Navigation Links

Özköylü: 'Barcelona Felsefesi Benimsedik'

Adana Demirspor Teknik Direktörü Osman Özköylü,teknik heyet ile birlikte Barcelona felsefesi benimsediklerini kaydetti.

Özköylü: 'Barcelona Felsefesi Benimsedik'

Spor   A+a-

Adana Demirspor Teknik Direktörü Osman Özköylü, teknik heyet ile birlikte Barcelona felsefesi benimsediklerini kaydetti. Transfer defterini kapattıklarını da ifade eden Özköylü, taraftarın oynanan futboldan keyif alacağının sözünü verdi.
PTT 1. Lig ekiplerinden Adana Demirspor'un teknik direktörü Osman Özköylü, Koza TV'de yaptığı açıklamada, Adana Demirspor'un başında olmaktan mutlu olduğunu belirtti.
Göreve geldiğinde takımda 5 futbolcu bulunduğunu hatırlatan Özköylü, "Transfer sürecinde çok şanslıydık. Başkanımız her konuda bizi özgür kıldı. İstediğimiz oyuncuları bir iki görüşme ile takıma dahil ettik. Başkan Sedat Sözlü'nün yaklaşımları bize güven verdi. İyi takım kuruduk. 20 gün içerisinde bu oyuncuları kurmak gerçekten önemli" diye konuştu.
"TRANSFER DEFTERİNİ KAPATTIK"
Özköylü, en son gelen 30 yaşındaki Brezilyalı stoper Reiner Ferreira Correa Gomes ve Gaziantepspor'dan alınan Şenol Can ile birlikte transferi tamamladıklarını aktararak, "Transfer defterini kapattık. Kötü bir sakatlık olmadıkça transfer yapmayı düşünmüyoruz. Çok iyi bir kadro kurduk. İyi bir takım oluşturduk" dedi.
4-2-3-1 sisteminde oynayacaklarını belirten Özköylü, sistemin oturmasının biraz zaman alacağını, bu nedenle sabır istediklerini söyledi.
"İLK 5 HAFTA KRİTİK BİR SÜREÇ"
Yeni bir takım kurulduğuna dikkat çeken Özköylü, "Form sorunu var maalesef. İlk 4-5 hafta bu süreç devam edecek. Bu süreçte sabır gösterilmesi gerektiğini düşünmüyorum. İlk 5 hafta kritik bir süreç. Bu süreci en minimumla kapatmaya çalışacağız. Havaların bu kadar sıcak oluşu akımı etkiliyor. Adaptasyon sağlamamız lazım. Bunu bahane gibi söylemiyorum. Sıcak havanın bünye üzerinde yarattığı deformasyon bilimsel olarak kanıtlanmıştır. İnşallah bunları en kısa sürede aşacağız. Şartlar bu. Eylül sonuna doğru istediğimiz seviyeye geleceğiz. Benim istediğim sistem, oyuncuların adaptasyonu tam olarak ortaya çıkacak" şeklinde konuştu.
"BARCELONA FELSEFESİ BENİMSEDİK"
Özköylü, "Bizim istediğimiz topa sahip olan, topu koşturan, aynı zamanda rakibi koşturan, topa çok daha fazla sahip olan, sahip olduğu zaman hücum düşünen, rakip alanda oynamaya çalışmak, topu kalemizden uzak tutmak. İstediğimiz ana hatları budur. Ben ilk teknik direktör olarak göreve başladığım süreden beri arkadaşlarımızla birlikte kendimize Barcelona felsefesi benimsedik. Farklı takımlardan da hoşumuza giden, yapılması gereken bir takım şeyler var. Hem teknik hem fizik anlamında üst seviyede olan bir takım" dedi.
"HEDEFE GİDEN 'HEDEF' OLARAK GÖSTERİLİYOR"
Her zaman hedefler koyarak yola çıktığının altını çizen Özköylü, "Hedefe giden takım her zaman hep 'hedef' olarak gösteriliyor. Herkes lideri yenmenin daha büyük hazzını yaşıyor. Aynı takım alt sıradaki maçlara yeniliyor, ama üst sıradaki takımı yeniyor. Ben hiçbir zaman 3. veya 5. olalım diye düşünmedim. Hep lider olarak yola çıktım. Heyecan biterse hedef biter. Her zaman oyunun içinde olmaya çalışıyorum. Benim oyunun içinde oluşum oyuncuyu her zaman tetikliyor. Benim söylediklerimi aklında tutarak daha iyi yapıyor diye düşünüyorum" şeklinde konuştu.
"OYUN FELSEFESİ OLARAK PEP GUARDİOLA BEĞENİRİM"
Oyun felsefesi olarak Pep Guardiola'yı beğendiğini kaydeden Özköylü, "Jose Mourinho belki büyük hocadır. Ama Guardiola'nın felsefesini daha çok beğeniyorum. İşin açıkçası ben sahanın kenarında takımın oynadığı oyundan keyif almak istiyorum. Ben antrenmanda bile keyif almak istiyorum. Ben keyif alırsam seyirci de keyif alıyor. Takımın sahada verdiği güzel mesaj seyirciyi de etkiliyor" ifadelerini kullandı.
"TARAFTAR KEYİF ALACAĞI FUTBOL İZLEYECEK"
Son olarak taraftarda destek isteyen Özköylü, "Maçların 90 dakika olduğunu, ligin 34 hafta olduğunu unutmasınlar. Bu iş sabır gerektiriyor. Şampiyonluğu çok istediğimizi bilsinler. Onlar da çok istiyor. Beklenti yüksek. Bu beklentiye cevap verebileceğimizi düşünüyorum. Maçı bazen ilk 10 dakikada, bazen son 5 dakikada kazanabiliriz. Ben Adana Demirspor taraftarının keyif alacağı bir futbol izleyeceği sözünü verebilirim. Şampiyonu Allahtan başka kimse bilemez. Bütün rakiplerin ayakları titreyerek gelmesi lazım. Bunu yapacak olan sahada biziz, dışarıda da taraftar" şeklinde konuştu.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet