Skip Navigation Links

'Sendikalı olmak temel bir insan hakkıdır'

Çelik -İş Sendikası Genel Teşkilatlandırma Sekreteri ve İskenderun Şube Başkanı Cengiz Gül, sendikalı olmanın temel bir insan hakkı olduğunu belirtt

Gündem   A+a-

 
Çelik İş Sendikası İskenderun Şube Başkanı Gül:
“Sendikalı olmak temel bir insan hakkıdır”
Çelik –İş Sendikası Genel Teşkilatlandırma Sekreteri ve İskenderun Şube Başkanı Cengiz Gül, sendikalı olmanın temel bir insan hakkı olduğunu belirtti.
Gül, Dörtyol İlçesinde faaliyet gösteren MMK Metalürji Sanayinde çalışan 1600 işçiye, Fourwey otelde düzenlenen törenle kahve fincan takımı hediye etti.
Gül, İskenderun bölgesinde sendikaşlama oranın her geçen gün arttığını belirterek,”Çelik –İş Sendikası bölgede yaklaşık 10 bin üyeye sahiptir. Sendikalı olmak çalışana bazı haklar getirir. Çalışanı mutlu olmayan bir işyeri asla başarıya ulaşamaz”dedi.
Gül,”hiçbir zaman sarı sendika olmadık. Hiçbir zaman işçiye üyelerimize yalan söylemedik. Çünkü emek en yüce değerdir. Sendikalı olmak çalışan açısından çok önemlidir. İşverenleri de sosyal paydaş olarak görüyoruz. Amacımız birlikte kazanmak, birlikte üretmektir. Bundan kimse korkmamalıdır” şeklinde konuştu.
MMK Metalürji Sanayinde yeteri kadar çoğunluğu sağladıklarını belirterek Gül, şöyle konuştu:
“Bizler Hak-İş Konfederasyonuna bağlı bir sendikayız. Geçmişte Hak-İş’in bu ülke için bu millet için ve üyeleri için yaptıkları fedakârlıklar ortada. Bizler işçinin emekçinin her zaman yanındayız. Sendika olarak örgütlenme girişimlerimizden hiçbir zaman vazgeçmedik ve vazgeçmeyeceğiz. Yeni çıkacak olan sendikalar yasasını destekliyoruz”
AK Parti Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu ise Çelik-İş sendikasının başarılı bir sendika olduğunu belirterek,”Görülüyor ki bu birliktelik büyük bir sevgiye dönüşmüş. Allah birlik ve beraberliğinizi bozmasın. Çalışanın emeği alın teri kurumadan verilir. Sizlerin bu onurlu ve dik duruşu örnek teşkil etmektedir. Başarılarınızın devamını diliyorum” dedi.
Dörtyol Belediye Başkanı Fadıl Keskin ise yaptığı konuşmada, kendisininde bir zamanlar Çelik-İş Sendikasında görev yaptığını belirterek,”Sizler alın terinizle ekmeğinizi kazanıyorsunuz. Çok kutsal bir iş yapıyorsunuz. Bu kutlu ve onurlu yürüyüşünüzü destekliyoruz. Çelik-İş sendikası bölgede kendini kanıtlamış işçi dostu bir sendikadır” dedi.
Yapılan konuşmaların ardından, Gül, Türkoğlu ve Keskin işçilere kahve fincan takımı hediye etti.
Düzenlenen törene Karayılan Belediye Başkanı Mehmet Yurtman,Payas Belediye Başkan Bekir Altan,çevre belde belediye başkanları ile çok sayıda MMK Metalürji Sanayinde çalışan işçi katıldı.
 
 
 
 
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet