Skip Navigation Links

Hakkımı Arayacağım!!!

Payas Belediye Başkanı Bekir Altan: 'Spekülasyonlara son vermek için görevime erken döndüm'

Gündem   A+a-

Payas Belediye Başkanı Bekir Altan: “Spekülasyonlara son vermek için görevime erken döndüm”
Payas Belediye Başkanı Bekir Altan Payas Kervansaray’da basın mensupları ile bir araya geldi, Belediye meclis üyeleri ve daire müdürlerinin de katıldığı toplantıda Bekir Altan kısa bir hoş geldiniz konuşması yaptı ve Kıbrıs Girne Amerikan Üniversitesinin “Yılın En’leri” yarışmasında ödül aldığını ve Kıbrıs’ta geçirdiği kaza sonrası omzunu kırdığını belirttikten sonra soruları almaya başladı.
Gazetecilerin çeşitli konularda sorduğu soruları yanıtlayan Bekir Altan’ın açıklamaları şöyle;
BENİ YARGILAYANLAR HUKUKU ZORLUYORLAR. HAKKIMI ARAYACAĞIM

“Yüzlerce kez şikâyet edildim. Hakkımda akıl almaz iddialar ve iftiralar ortaya atıldı, mektuplar yazıldı. Bunların çoğundan yargılanıyorum. Ancak bu yargılamalarda bazen kamu görevlileri hukuk sınırlarını keyfi olarak zorluyorlar.
Devlet memurları kanunu yok sayıyorlar. Bende avukatlarım vasıtasıyla onlardan hesap sormaya hazırlanıyorum. Dörtyol olaylarından sonra yaygın olarak sistemli bir baskıya tabi tutuluyorum. Telefonlarım dahi dinleniyor. Ancak ben rahatsızlığıma rağmen raporumu kısaltarak spekülasyonlara son vermek için görevime erken başladım.
PAYAS BÖLGENİN DİLOVASI OLMA YOLUNDA

Payas önümüzdeki dönemde İzmit’in Dil ovası olacak diye düşünüyorum. Bunu söylerken hava ve çevre kirliliği anlamında söylemiyorum, Sanayi anlamında söylüyorum. İsdemir’in yassı mamule geçmesi MMK yatırımları, bölgeyi bir demir üssü haline getirecek mevcut tesisler tam kapasite çalışıyor. Dörtyol, Erzin sanayi alanında ciddi yatırımlar alacak tüm bu gelişmeler ışığında Payas’ı geleceğe hazırlayacağız. Altyapı sorunumuz yok altyapı kanalizasyon bitti. Doğal gazı 7 senedir kullanıyoruz. Şehircilik adına birçok ilden daha ilerideyiz.
 

MECLİS ÜYEM YARGILANIYOR FAZLA LAFA GEREK YOK
Dörtyol olaylarından bir belediye meclis üyemin adının spekülatif şekilde anılmasından elbette rahatsızlık duyuyorum. Kendisine güvenim var. Meclis üyem MHP’ye partisine zarar vermemek için istifa etti. Olay yargı aşamasında daha fazla konuşmanın yararı yok.
 

ÇÖP FABRİKASI BELLİ MALİYETLERE KATLANMAYI GEREKTİRİYOR
İskenderun ve çevresi belediyeler birliğinin yaptıracağı çöp fabrikasında çok emeğim var. 22 ülkeyi gezdik ve dünyanın en harika kombine tesisini hayata geçirmek için kolları sıvadık. Müthiş bir tesis olacak ancak yol bağlantıları ile ilgili sorunlar giderilmediğinden işe başlanamadı. Sorunlar çözülünce bölgenin çöp sorunu kalmayacak. Bazı belediye başkanı arkadaşlarımızın çöp toplama ücretleri ile ilgili sıkıntıları var ama çağdaş kent uğruna bu maliyetlere de katlanılmalı diye düşünüyorum.
 

PAYAS TARİH VE TURİZM KENTİ OLACAK
Payas’ı yeşil bir kuşak haline getirmek için çalışıyoruz. Milyonlarca ağaç diktik.
Şimdi de 125.000 fidan yetiştiriyoruz. Bunlar ekilecek konumuna geldiğinde Payas’a ekeceğimiz Payas tarih ve sanayi ile birlikte yaşayacak. Kervansarayın restorasyonu için bölge anıtlar kurulundan onay bekliyoruz. Onay alır almaz 1 yıl içerisinde bitireceğiz. Kervansaray çarşı, tarihi handa otel olacak.
 

MİLLİ OLAN SPORCULARA SAHİBİZ
Spora önem veriyoruz. Payas belediye spor bünyesinde 500 sporcu var. Bunlar tüm branşlarda spor yapıyorlar. Aralarında milli sporcular var, Avrupa ve Türkiye şampiyonları yetiştirdik. Bunlarla yetinmeyip hanımlarımıza da spor imkanları sunduk, servislerle topladığımız hanımlara haftanın belirli günleri kapalı spor salonunda uzman hocalar nezaretinde spor yaptırıyoruz.
 

ŞU ANKİ KAMUOYU DESTEĞİM %57
Seçimlerde %55 oy aldım. Payas halkının desteği devam ediyor. Kamuoyu yoklamalarında şu anda %57’lik bir desteğe sahibim. Israrla sordukları için burada tekrar ediyorum Milletvekili adayı olmayacağım. Payas halkına ve bölgeye belediye başkanı olarak hizmet etmeye devam edeceğim”
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet